El ‘Dia de l’Esport 2020’ se reinventa para llegar a toda la Comunitat durante la cuarentena

A causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus i davant la impossibilitat de celebrar el “Dia de l’Esport” en la forma prevista, la Fundació Trinidad Alfonso i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport han decidisc adaptar el format. Amb això eviten la seua suspensió i promouen que xiquets i joves practiquen esport aqueixa jornada.

Serà el pròxim 6 d’abril quan se celebre el “Dia de l’Esport 2020”. Se cerca que siga més multitudinari que mai. Pretén que a més dels propis xiquets se sumen també els seus familiars. L’objectiu és que tots s’involucren en la planificació, execució i celebració d’aquesta jornada.

A més, amb la intenció d’ajudar a eixir de la rutina de la quarentena, l’acció s’amplia. No se centrarà únicament en l’exercici físic. Es demanarà a les famílies que mostren els seus hàbits saludables (com el desdejuni, menjar, etc.) al llarg d’aqueix 6 d’abril.

COM PARTICIPAR EN EL DIA DE L’ESPORT?

Les famílies i els centres que se sumen a aquesta celebració hauran d’esmentar el compte de twitter o Instagram de Comunitat de l’esport (@comunitatesport). També hauran d’incloure l’etiqueta #Diadelesport.

El professorat d’educació física de cada centre docent serà l’encarregats de fomentar, impulsar i adaptar a l’entorn del seu propi centre el seguiment d’aquesta acció.

QUÈ ÉS EL DIA DE L’ESPORT I QUINS PREMIS ATORGA?

“Dia de l’Esport” és una iniciativa pretén que tots els xiquets dels centres educatius de la Comunitat realitzen una jornada esportiva al marge de la seua classe habitual d’Educació Física. D’aquesta forma es commemora el Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra el 6 d’abril.

Enguany havien sigut quasi 750 els col·legis els que havien confirmat la seua participació. Els col·legis, en qualsevol cas, continuaran encarregant-se d’estimular al seu alumnat i famílies per a sumar-se a la jornada.

Tots ells rebran el premi estipulat. Enguany consisteix en un pack de material esportiu valorat en 120 euros. També existeix la possibilitat que la Fundació Trinidad Alfonso use aquests diners per a donar-ho al projecte solidari ‘Esport Junts’ de l’associació Cooperació Internacional.

L’ESPORT, FONAMENTAL PER A la RUTINA DE LA QUARENTENA

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha animat a les famílies valencianes “a participar en aquesta reformulació del Dia de l’Esport. Estem convençuts que generarem experiències molt positives. Ara més que mai és importantíssim que els xiquets i xiquetes siguen participes d’activitats i se senten part important de projectes col·lectius com aquest”.

La directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, ha llançat un missatge d’ànim. “Ens hauria agradat que el Dia de l’Esport 2020 se celebrara com estava previst, en cada centre educatiu, com aquests anys arrere, però és evident que la situació actual ens obliga a reinventar-nos perquè això no ha de parar”.

“Volem que aquest nou enfocament servisca d’alguna forma a les famílies i a l’alumnat de la Comunitat Valenciana per a eixir de la rutina d’aquesta quarentena. Fer una cosa diferent i llançar el missatge que l’esport i els bons hàbits són fonamentals“, ha declarat.