velocidad
Imagen del kilómetro 0 de la CV-31 de Valencia.

El director de la DGT, Gregorio Serrano ha fet públic en la II Trobada Planeta Vial celebrat a Barcelona, la reducció del límit de velocitat en carreteres convencionals que passaria de 100 a 90 km/h. La proposta de la DGT és reduir la velocitat en carretera convencional a nivell genèric, però amb la possibilitat que els titulars de les vies puguen augmentar-la sempre que el traçat siga segur i la via ben conservada.

La Direcció General de Tràfic posa recalcament en la importància del compliment dels límits de velocitat sent aquesta una de les normes que menys es respecten. Més del 30% dels accidents ocorreguts en carretera són a causa d’una conducta errònia del conductor per no ajustar la velocitat a les circumstàncies en les quals es troba.

Tráfico estudia rebajar el límite de velocidad a 90 km/h.

Diferents estudis demostren que el número de conductors multats per excés de velocitat tenen una probabilitat major de veure’s embolicat en un accident. Aquestes dades alarmen a la DGT i pretenen incloure en la reforma de la Llei sobre Tràfic, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Vial una rebaixa del límit de velocitat de 100 a 90km/h per a reduir el risc d’accidents en vies convencionals.

Segons ha formalitzat Gregorio Serrano l’incompliment de la velocitat màxima de la via ve donat perquè “moltes vegades no hi ha coherència entre la velocitat i el tipus de via”. La DGT està disposada a analitzar cada tram de tràfic per a elevar les màximes i apropar-se a uns límits lògics pel conductor.

A l’espera de l’aprovació per part de grups polítics Serrano preveu que la nova llei de tràfic s’envie al més prompte possible al Ministeri de l’Interior per a posteriorment realitzar tots els tràmits pertinents. Serrano assegura que Espanya és un dels millors països d’Europa i del món en seguretat vial, encara que queda molt camí per recórrer per a disminuir el número d’accidents en vies convencionals.