Detienen al presunto asesino del crimen del maletero de Valencia
Agentes de la Policia Nacional, en una imagen de archivo. (EFE)

El presumpte autor de la mort de Yesica Gularte, localitzada en el maleter d’un vehicle a València, ha sigut detingut. Les gestions dutes a terme per la Policia Nacional després del crim van permetre esbrinar que el presumpte autor, el colombià Ranner J. de 29 anys, havia abandonat Espanya.

Després d’això es van posar en marxa els mecanismes de col·laboració internacional. L’objectiu era obtenir la seua localització i conducta al seu arrest al més prompte possible. Un fet que ha succeït avui a Suïssa a primera hora del matí. L’arrest s’ha produït quan Ranner es trobava en l’estació de tren de Ginebra per a abandonar el país.

La investigació va començar el passat dia 24 d’agost. Va ser llavors quan es va tenir la primera informació de la desaparició de la jove a la ciutat de València. Les gestions es van intensificar el dia 31 després de l’aparició del cadàver a l’interior d’un maleter.

DETINGUT PER LA COL·LABORACIÓ INTERNACIONAL

Després de diverses perquisicions es va poder determinar que el presumpte autor poguera trobar-se amagat en una localitat de la frontera franc-suïssa. Per això, es va activar en aqueix moment la corresponent Ordre Internacional de Detenció. A més es van activar els mecanismes de col·laboració internacional per a localització de fugitius a través de la xarxa ENFAST.

Després de l’intercanvi d’informació operativa entre la Policia Nacional i les autoritats policials suïsses, es va poder constatar el parador de l’escapolit en la localitat de Ginebra i la seua intenció d’abandonar territori suís amb tren. Per això, es van comunicar tals fets a la Policia Cantonal de Ginebra els qui van establir el corresponent dispositiu de vigilància en l’estació central de tren d’aqueixa localitat. En el matí d’avui era localitzat i detingut.