detenidos

La Policia Nacional ha detingut este matí a un total d’onze futbolistes per una operació contra el presumpte tripijoc de partits tant de primera com de segona divisió amb els quals beneficiar determinades apostes esportives.

Segons ha publicat l’Agència EFE, entre els detinguts es troben l’exjugador del Reial Madrid Raúl Bravo; el president de S.Sr. Huesca, Agustín Lasaosa; el futbolista ja retirat i excapitán del Reial Valladolid, Borja Fernández; Carlos Aranda, exjugador de nombrosos equips tant de primera com de segona com el Reial Madrid, Llevant U.D., Vila-real o Sevilla; Juan Carlos Lanuza, cap del servei mèdic del Reial Valladolid; i Íñigo López Montaña, futbolista de l’Esportiu de La Corunya.

Encara que tot el focus sembla que està posat a Osca, els agents de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) també han procedit a realitzar registres a Madrid, Valladolid, Màlaga i la Corunya.

Aquesta operació va arrancar fa un any, al maig de 2018, quan LaLiga va denunciar davant la policia les presumptes irregularitats que van detectar en un partit que va enfrontar a l’Osca i al Nástic de Tarragona. Durant aquesta trobada es van disparar les apostes a favor dels catalans, els qui finalment van guanyar el partit. Aquest moviment de participació unit a grans aportacions econòmiques, impropi del tipus de partit que es jugava, va cridar l’atenció de l’organització i va suspendre la cotització en 30 cases d’apostes.