El detenido por la muerte de Wafaa podría haber cometido un crimen más
David S. O. detenido por la muerte de

La investigació de l’assassinat de Wafaa podria ajudar a resoldre la mort de Isabell Raducanu, assassinada cinc mesos abans. La Policia ha trobat mostra de l’ADN del detingut David S. O., àlies El Tuvi, en l’escena del crim d’Isabell. La víctima va ser escanyada i acoltellada quan estava embarassada de sis mesos en el seu pis de Xàtiva.

Els fets es remunten al passat 12 de juny de 2019, prop de l’ajuntament de la ciutat de Xàtiva. Sobre les 16 hores d’aqueix dia, el 112 va rebre una trucada d’un home que deia que la seua parella havia sigut assassinada. Tal com va explicar, havia trobat a la seua companya sentimental, Isabell Elena Raducanu, en el llit acoltellat en el coll i amb un fort colp al cap enmig d’un toll de sang. La víctima tenia llavors 36 anys i estava embarassada d’uns sis mesos.

En un primer moment, els agents es van centrar en els homes que tenien relacions de prostitució amb la víctima. Així ho arreplega el diari Levante EMV, qui assenyala que cap dels investigats encaixava com a candidat fiable del crim. No obstant això, amb l’avanç de la investigació, els focus van recaure sobre la seua parella sentimental: Juan Vicente A.

Aquest va ser finalment detingut i acusat del crim el 13 de juny de 2020. La jutgessa d’Instrucció de Xàtiva ho va enviar a presó. Malgrat això, el passat 16 de febrer, l’Audiència de València va decretar la seua llibertat, amb càrrecs. El motiu d’això va ser un informe, confús segons la defensa, sobre el posicionament del telèfon de l’investigat.

El Tuvi coneixia a Isabell “com a client”

No obstant això, la detenció del Tuvi ha donat un gir radical a la investigació. La Policia va trobar llavors, embullat en una de les cames de Isabell, un calzoncillo, que va ser enviat al laboratori. Gràcies a l’ampliació de la investigació sol·licitada recentment per la jutgessa s’ha pogut conèixer que aqueix ADN pertany al Tuvi. Així ho assenyala també el diari Las Provincias.

Així, la Policia Nacional ja ha començat a revisar les investigacions dutes a terme fins ara. A elles se sumaran dades obtingudes per la Guàrdia Civil durant les perquisicions per a resoldre el cas de Wafaa. Aquestes semblen reforçar les sospites que El Tuvi hauria sigut també responsable de la mort violenta d’Isabell.

Després dels nous esbrinaments, el passat 5 de juny se li van prendre declaracions a David.S.O. Durant la seua intervenció, el detingut per la mort de Wafaa va assegurar tenir llacunes de memòria derivades d’un accident de trànsit patit fa cinc anys. Un incident que encara no ha acreditat. Així mateix, es va dedicar a llançar evasives i va admetre una sola cosa: coneixia a Isabell “com a client”.

El Tuvi va mentir en la seua declaració

En el mateix interrogatori va admetre una conversa telefònica amb ella dos dies abans de l’assassinat. També va donar una explicació sobre la presència del calzoncillo a la casa, que va reconèixer com de la seua propietat. No obstant això, va mentir quan li van preguntar per les seues aventures l’11 de juny de 2019, dia de l’assassinat d’Isabell. Segons va assenyalar el detingut, aqueix dia estava treballant. No obstant això, el seu certificat de vida laboral no donava suport a la seua versió.

Per això, el Tuvi ha canviat la seua versió assenyalant que aqueix dia sí que estava treballant, però en la finca familiar. Precisament és en aquesta ubicació on la Guàrdia Civil va trobar en el fons d’un pou les restes de Wafaa Sebbah. Es tracta d’una expropiedad de la família del sospitós, que actualment pertany a un britànic.

De moment, les investigacions segueixen el seu curs: durant la jornada d’aquest divendres el detingut per la mort de Wafaa serà portat a la casa en la qual presumptament va cometre l’assassinat.