Detenido un conductor por el atropello mortal de un motorista en la CV-36 de Torrent
Los efectivos de la Guardia Civil en el lugar de los hechos.

Els agents de la Guàrdia Civil han detingut al conductor d’un camió articulat com a presumpte autor de l’atropellament mortal a un motorista que es va donar a la fugida del lloc de l’accident.

El sinistre va ocórrer el mes d’octubre passat en la CV-36 a Torrent, segons ha informat l’institut armat en un comunicat a Europa Press. El detingut, de 46 anys, està acusat d’un presumpte delicte contra la seguretat viària per abandonar el lloc de l’accident.

La detenció ha sigut duta a terme pel Grup d’Investigació i Anàlisi (GIAT). Aquest pertany al Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil en la Comunitat Valenciana.

AIXÍ ES VA VIURE LA CERCA DEL CONDUCTOR IMPLICAT

Els fets van succeir el 27 d’octubre a les 07.39 hores. El lloc del succés va ser a l’altura del kílometro 5.100 de la CV-36 en direcció a la A-7. El motorista va patir una caiguda en la calçada i posteriorment va ser atropellat per un vehicle que va fugir del lloc.

La víctima es dirigia cap al seu lloc de treball quan va ocórrer l’accident. Quan va arribar l’equip mèdic del SAMU només va poder confirmar la defunció del motorista.

Al punt del sinistre també es va desplaçar un Equip d’Atestats del Subsector de València. Aquest dispositiu es va mobilitzar per a instruir les corresponents diligències i les investigacions van passar al Grup d’Investigació i Anàlisi (GIAT) de Trànsit. Allí, van localitzar i van identificar al vehicle i al conductor implicat.

Després d’intenses investigacions, el passat 16 de novembre es va localitzar al vehicle: un camió articulat. El conductor detingut, de nacionalitat espanyola i 46 anys, ja està en mans de la justícia. Les diligències han sigut lliurades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Torrent.

Després de la reforma de l’article 382 bis del Codi Penal, que va entrar en vigor en 2019, el GIAT de València ha aconseguit investigar i detenir a deu persones. El delicte d’abandó del lloc del sinistre vial està penat amb condemnes de sis mesos a quatre anys de presó. A més, se li suma una privació del permís de conduir vehicles i ciclomotors entre un i quatre anys.