La presència de llúdries en el riu Túria al seu pas per Paterna i Quart de Poblet és un fet. Aquest és la important troballa ambiental del projecte conjunt de les Fundacions Aguas de Valencia i Linme juntament amb la Conselleria de Medi Ambient.

Un estudi que assenyala que l’expansió d’aquest mamífer per tota la conca del riu és una realitat. Propiciar que les llúdries s’assenteixen en el tram sota del Túria és l’objectiu de la restauració ecològica del tram que passa per Quart de Poblet.

La zona ha acollit aquest cap de setmana una activitat de voluntariat de plantació d’espècies de Ribera després de la neteja d’1 hectàrea de canyar per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Des de l’Ajuntament de Quart de Poblet aposten per la conservació del riu com un espai de preservació de la naturalesa i per a la ciutadania amb la creació d’un nou parc.

L’esforç realitzat en l’última dècada en matèria de depuració d’aigües residuals ha contribuït a la colonització i assentament de la llúdria en llocs en els quals ja es donava per desaparegut.

El museo fallero ayuda a recuperar la memoria a los enfermos de Alzheimer