Ens desplacem a 7 quilòmetres del centre de València per a arribar a Carpesa, una de les 15 pedanies de la capital del Túria. Calles buides, baixos sense comerços i falta de gent jove. Esta és la imatge que ens deixa esta població valenciana que s’enfronta a un important problema demogràfic.

Carpesa experimenta hui dia el denominat èxode rural sumat a un envelliment de la població. La gent abandona esta àrea dels Poblats del Nord per a viure en nuclis urbans amb major oferta de serveis i ocupació. A això se li suma a més un problema econòmic i és la falta d’ajudes per a habitatges.

Carpesa compta actualment amb un consultori mèdic auxiliar, una instal·lació esportiva i un cementeri parroquial. Uns serveis que resulten insuficients per a tota la seua població. Quant al transport els seus veïns tenen clar que no és un problema per a viure i és que Carpesa té línia directa amb la ciutat de València.

Però sembla que la ràpida comunicació entre Carpesa i València no és motiu suficient per a atraure a més població. En l’última dècada ha passat de tenir prop de 1.300 veïns (2008) a comptar amb una població censada de 1.200 persones (2018). Frenar esta despoblació serà un dels reptes als quals haurà de fer front el nou consistori valencià que arranca una nova etapa a la ciutat.