La Fundació Trinidad Alfonso ha presentat la setena edició del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), una iniciativa que concedeix ajuda econòmica i visibilitat als esportistes de la Comunitat Valenciana. Per segon any consecutiu, l’acte de presentació s’ha celebrat en el L’Alqueria del Basket i ha significat el tret d’eixida a una edició molt especial, en coincidir amb el curs previ als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020.

El Projecte FER, impulsat per Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso, i amb una inversió que ronda el milió d’euros, compta enguany amb un total de 126 components, distribuïts en 32 modalitats esportives. Es mantenen les tres categories que es van implantar des de l’origen del programa: ‘Elit’, ‘Promeses’ i ‘Viver’. Els 30 esportistes inclosos en la categoria “Elit”, tots ells d’alt nivell internacional, rebran una ajuda de 18.000 €; els 36 que formen part de “Promeses”, nivell que integra a esportistes de primera línia nacional i que ja comencen a despuntar en competicions internacionals, percebran 7.500 €. Finalment, els 60 integrants de “Viver”, joves talents que ja han aconseguit èxits en les divisions inferiors, rebran una assignació de 3.000 € (aquells que hagen aconseguit resultats nacionals i internacionals) o de 2.000 € per als qui hagen complit el requisit sol per una d’aquestes dues vies.

A més, igual que durant l’any passat, el Projecte FER 2019 també manté l’annex de FER Entrenadors, la línia de suport a alguns dels millors tècnics de la Comunitat Valenciana. Segons el nombre d’esportistes entrenats i segons la categoria a la qual pertanguen els mateixos, les ajudes per als entrenadors oscil·len entre els 4.000 i els 7.500 €. En aquesta segona edició, són 13 els beneficiaris, tres més que en 2018.

Durant la celebració de l’acte de presentació del FER 2019, Juan Roig es va mostrar “orgullós de compartir aquest projecte amb aquests 126 excel·lents esportistes que, a més, s’esforcen cada dia com a estudiants i professionals i, sobretot, per ser cada dia millors persones”. El president de la Fundació Trinidad Alfonso va rebre durant l’esdeveniment el reconeixement per part del Comitè Olímpic Espanyol a la seua labor de mecenatge i suport a l’esport. El president del COE, Alejandro Blanco, va estar present en L’Alqueria del Basket i va fer lliurament a Juan Roig del premi ‘Valors Olímpics’.

En referència a aquest guardó, Roig va indicar el següent: “Ens alegra molt tenir-vos ací, que formeu part del nostre dia a dia, i que ens feu lliurament d’aquest reconeixement dels ‘Valors Olímpics’ ací a València, en la nostra terra. Aquest projecte de Mecenatge naixia fa més de 30 anys amb el València Basket, i des de 2012 va incorporar a la Fundació. Ens fa falta la tercera pota, que és la construcció d’un Arena per a la Comunitat Valenciana i Espanya, amb capacitat 17.000 espectadors”, va expressar Juan Roig.

En la seua intervenció, Roig va repetir el seu desig que “50 esportistes del Projecte FER competisquen en els pròxims Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020”. A més, es va referir a un altre dels grans projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, la Marató i Mitja Marató de València: “Hem aconseguit el rècord del món masculí i femení al mig Marató i ara només ens queda aconseguir el mateix, però en la Marató. Ja som la millor Marató d’Espanya i un dels millors d’Europa, només mancada la guinda, el desitjat rècord del món”, va comentar Roig.