transexuales
Interior del piso de citas investigado por la policía.

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb EUROPOL, han desarticulat una organització criminal que es dedicava a explotar sexualment a transsexuals i dones en pisos de cites a València i en diferents ciutats europees.

Els membres de l’organització aprofitaven la seua condició de transsexuals per a empatitzar amb les víctimes i prometre’ls una vida millor a Espanya i altres països europeus. Una vegada ací, les prostituïen en apartaments reservats a Holanda, Bèlgica i Itàlia.

La denúncia d’una de les mates en una comissaria d’Oviedo va ser la clau perquè els agents iniciaren esta investigació. La víctima va posar en coneixement de la policia l’existència d’una organització criminal es dedicava a explotar sexualment a dones i transsexuals a València. A més, també va revelar el modus operandi que utilitzava la líder de l’organització.

Modus operandi

De forma directa o a través de tercers i aprofitant la situació precària que patien estes persones a Colòmbia, així captava la líder d’esta banda a les seues víctimes. Les perjudicades confiaven en les promeses d’un sou millor i una millor qualitat de vida que la líder assegurava, ja que als seus països mancaven de mitjans econòmics, patien exclusió social per ser transsexuals o en molts casos residien en barris marginals d’extrema violència.

A la frontera, per a no cridar l’atenció, cap a veure que es tractaven de viatges turístics que la mateixa líder finançava, ja que enviava a les víctimes bitllets d’avió d’anada i volta, reserva d’hotel, segur de viatge i diners en efectiu per a justificar la seua estada.

No obstant això, una vegada arribaven a Espanya els membres de l’organització les traslladaven a un pis de cites en valència, els retiraven els diners prestats, els obligaven a treballar com a prostitutes  i a més, els avisaven que havien contret un deute de 3.000 euros.

Com evitaven la seua fugida?

Els retiraven el passaport i les controlaven durant les 24 hores del dia. A més, eren obligades a consumir estupefaents amb els clients. Tampoc tenien diners perquè no podien quedar-se amb el que els pagaven pels serveis, havien de lliurar-ho tot als membres de l’organització. Al deute inicial, se li sumaven les despeses de lloguer de l’habitació la publicitat en Internet i la seua manutenció.

No tot quedava a València. La principal investigada organitzava viatges a Holanda, Bèlgica i Itàlia on llogava apartaments turístics. Allí, se’ls obligava a exercir la prostitució cobrant els serveis més cars que a Espanya. Sempre enganyades amb la raó que tenien saldar el deute el més ràpid possible.