La desescalada da un paso en Valencia con nuevas reaperturas y actividades permitidas
Dos agentes de la Policía Local de Valencia patrullan en un mercadillo.

La Comunitat Valenciana arranca una setmana decisiva en l’avanç de la pandèmia. Amb el pont de SanT Josep conclòs, els pròxims dies seran clau a nivell sanitari. L’avanç de les jornades donarà a conèixer si el pont ha suposat un augment en el nombre de contagis o si la línia de casos es manté estable.

Hui dia, la Comunitat Valenciana presenta una incidència acumulada de 36,65 casos per cada 100.000 habitants. Segons xifres del Ministeri de Sanitat, la taxa de risc és baixa. Es tracta de la millor xifra d’Espanya molt per davall de la mitjana nacional amb 128,17 casos per cada 100.000 habitants).

Aquesta situació ha portat tant a la Generalitat com a l’Ajuntament de València a anunciar noves obertures. No obstant això, les mesures sanitàries adoptades el passat 15 de març seguiran en vigor fins al 12 d’abril. L’objectiu és limitar les reunions socials i la mobilitat fins que finalitze Setmana Santa per a evitar una quarta ona.

OBERTURA DE CENTRES DE SALUT A PACIENTS

La Conselleria de Sanitat ha donat ordre de realitzar qualsevol activitat programada en els centres sanitaris. Això inclou tant consultes com intervencions quirúrgiques previstes. La finalitat és afavorir progressivament l’activitat presencial encara que sense deixar de costat la telemedicina per a evitar desplaçaments innecessaris de determinats pacients.

També es podran reprendre les activitats grupals o comunitàries de promoció; prevenció de la salut; o autocuidado de forma presencial en tota la Comunitat. No obstant això, hauran de complir-se les mesures preventives i sempre amb un aforament màxim del 30%.

ACOMPANYAMENT A MALALTS I EMBARASSADES EN HOSPITALS

En el cas de l’acompanyament a pacients ingressats en hospitals, es permetrà un màxim de dues persones. Aquestes seran sempre les mateixes i hauran d’alternar-se entre si, de manera que a l’habitació només romandrà una d’elles.

Per a persones ingressades en les Unitats de Vigilància Intensiva, les visites es limitaran a una sola persona. Tindran un temps de visita màxim de 30 minuts per torn de demà i de vesprada.

Els pacients en situació terminal podran ser acompanyats per fins a un màxim de 3 persones simultàniament, sempre que les mesures preventives ho permeten, de 8 a 22h.

També s’han modificat les mesures dirigides a dones embarassades que vagen a donar a llum. Podran estar acompanyades per una persona de la seua elecció en tot moment (excepte durant la realització d’una cesària); sempre que es puga garantir la distància mínima entre persones de 1,5 metres. Així mateix, es permetran activitats grupals com a preparació al part o tallers de lactància amb un aforament del 30%.

Una de las instalaciones deportivas municipales
Una de les instal·lacions esportives municipals obertes a València.

REOBERTURA D’INSTAL·LACIONS ESPORTIVES DE VALÈNCIA

L’Ajuntament de València ha decidit reobrir les 71 Instal·lacions Esportives Elementals (IDES) de la ciutat. En aquestes instal·lacions, s’hauran de complir unes mesures perquè el seu ús es realitze en condicions mínimes de seguretat i prevenció.

  • Horari d’utilització de 9 a 22 hores.
  • Si es té algun dels símptomes associats a la Covid-19, cal quedar-se a casa i avisar als serveis mèdics.
  • Es permet la pràctica esportiva en modalitats individuals i per parelles o en grup, de quatre persones màxim. Serà sense contacte físic i mantenint la distància de seguretat recomanada.
  • L’ús de la màscara serà obligatori en zones o espais amb gran afluència de persones.
  • Cal llavar-se les mans amb gels hidroalcohólicos o desinfectants.
  • Evitar al màxim portar-se les mans als ulls, nas i boca.
  • Es recomana portar posada la samarreta en tot moment.
  • No s’aconsella l’ús de fonts d’aigua públiques.
Reabre el padrón con cita previa
Entrada del Registre Municipal de l’Ajuntament de València.

REOBRI EL REGISTRO I EL PADRÓ

El regidor d’Informació i Defensa de la Ciutadania, Borja Sanjuán, ha anunciat la reobertura del Registre Municipal i el Padró situats en Tabacalera. No obstant això, caldrà sol·licitar cita prèvia abans d’assistir. Es pot demanar torn per mitjà del telèfon d’informació 010 o per la web de l’Ajuntament.