La Guàrdia Civil de València desarticula un grup criminal que captava menors d’edat oferint-los recer en l’habitatge que ocupaven i substàncies psicotròpiques per a, posteriorment, mantindre relacions sexuals.

La denominada Operació ‘ALIKE’, va començar a la fi de juny del passat any a conseqüència de la interposició d’una denúncia per la desaparició de 2 menors a La Safor. Les joves es van allotjar durant una setmana en un habitatge ocupat pels detinguts en la localitat de Gandia, on es trobaven drogades i mantenint relacions sexuals amb diversos homes.

La col·laboració de la mare d’una d’elles va ser vital per a la seua localització, ja que fent-se passar per una menor, va contactar amb un dels autors. Aquest va tractar de captar-la i, després d’un operatiu policial, la Guàrdia Civil de València va localitzar el lloc en el qual es trobaven les xiquetes, que van ser traslladades a l’Hospital de Gandia i entregades a les persones responsables de la seua custòdia, una vegada concretades les possibles lesions i intoxicacions en les quals van ser trobades.

A causa de la falta d’arrelament dels autors i a fi de salvaguardar els drets dels menors, els agents van tractar de determinar la identitat dels autors amb la major urgència possible. Finalment, després de l’operatiu policial desenvolupat, es va procedir a la fi del passat mes d’octubre a la detenció de 2 dels autors, continuant-se la cerca i localització d’un altre dels integrants del grup criminal.

Els detinguts per aquests fets són 2 homes de 50 i 37 anys. El home pendent de localització i detenció té 20 anys. Així mateix, un home de 43 anys, que es troba intern en el Centre Penitenciari de Picassent, està sent investigat per aquests fets. Se’ls atribueixen els delictes d’abusos sexuals a menors.