bicicletas
Dos ciudadanos recorren el cauce del río Turia en bicicleta.

Un any més se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa internacional que promou la mobilitat sostenible i els mitjans de transport alternatius. “Combina y Muévete” és el lema d’esta edició, que cerca conscienciar sobre l’ús de vehicles sostenibles de cara a combatre la irresponsable utilització del cotxe i altres mitjans de transport no elèctrics o més contaminants.

En este sentit, cada vegada són més les opcions de mobilitat alternativa amb les quals poden explicar els ciutadans conscienciats amb la lluita per la sostenibilitat. De fet, segons dades d’idealo.es, el comparador de preus capdavanter a Espanya, la demanda de vehicles nets com a bicicletes o patinets s’ha triplicat (331%) a l’agost de 2018, posant de manifest el cada vegada més generalitzat compromís dels ciutadans amb el medi ambient.

D’entre els transports alternatius més demandats destaquen les bicicletes elèctriques, que aglutinen tres quartes parts de la demanda (76,21%). A distància estarien els hoverboards (10,63%), patinets elèctrics de dues rodes en paral·lel que estan posant-se de moda en els últims mesos. En tercer lloc, les bicicletes plegables (10,57%) també són una opció molt triada pels espanyols.

Dos ciutadans recorren el llit del riu Turia amb bicicleta.

Segons s’observa en les dades d’idealo, Catalunya és la comunitat autònoma amb major demanda de vehicles alternatius, ja que aglutinen quasi la quarta part de la demanda, demostrant que els catalans registren una gran preocupació pel medi ambient. En segon lloc estaria la Comunitat de Madrid (15,2%), seguida d’altres regions com Andalusia (12,6 %), la Comunitat Valenciana (12%) o País Basc (6,48%), els ciutadans de les quals també es preocupen en gran manera per la cura del planeta a l’hora de parlar de mobilitat.

“El compromís amb la sostenibilitat i els nous mitjans de mobilitat és una realitat que està cada vegada més present en la societat espanyola, i una de les millors formes que tenen els ciutadans de col·laborar és utilitzar vehicles de mobilitat alternativa com a bicicletes, patinets i hoverboards”, declara Adrián Amorín, Country Manager d’idealo.es, que afig: “L’estalvi econòmic que aquest tipus de mobilitat suposa també és un detall important, alguna cosa que és possible maximitzar comparant preus sempre abans de la compra. Gràcies als comparadors de preu en Internet podem esbrinar quin és el millor preu en qualsevol moment i des de qualsevol lloc, estalviant alhora que aportem el nostre granit d’arena en la lluita pel medi ambient”.

Valencia vivirá una jornada de transporte gratuito