Els candidats a la Secretaria General del PSPV-PSOE han protagonitzat avui el debat oficial davant les primàries, en el qual Ximo Puig ha esgrimit la gestió del Govern del Botànic amb els seus socis en matèria social i econòmica i Rafa García li ha retret la falta de veu del partit en el Consell.

Durant quasi hora i mitja, tots dos han exposat les seues propostes socials, econòmiques, de federalisme i de partit i, encara que han coincidit en la necessitat d’acabar amb la desigualtat social i d’apostar per un nou model econòmic més sostenible, han evidenciat diferències en la relació orgànica i institucional del PSPV.

Puig ha defensat continuar liderant als socialistes valencians per a “seguir canviant la societat” des de la Generalitat mentre que García ha defensat que “la veu institucional està bé, però la del partit també”.

L’actual secretari general ha admès que el partit “necessita canvis profunds” i ha anunciat que els hi haurà en l’adreça si segueix al capdavant, a més d’afirmar que “no cal parlar, cal participar” i etzibar al seu rival: “M’agradaria que participares més”.

García ha incidit que, encara que està “orgullós” que siga **president malgrat ser-ho amb “els pitjors resultats de la història”, amb Compromís i el suport de Podem i amb el PP com a força més votada, “no es tria a un president sinó a un càrrec orgànic que ha de tenir un paper orgànic”, i que “sense un partit fort no podran governar amb garanties”. EFE