¿Cuándo se podrán conocer las nuevas medidas de la Comunitat Valenciana?
Ximo Puig y Mónica Oltra en les Corts. /EFE

El resultat electoral obtingut per Isabel Díaz Ayuso en les eleccions autonòmiques de Madrid ha alterat els ànims en els partits valencians. La número dos del PPCV, Eva Ortiz, ha declarat confiar que els resultats dels comicis madrilenys s’extrapolen a la Comunitat Valenciana.

“Si fóra Ximo Puig, estaria atent i prendria nota perquè avui té un problema”, ha assenyalat moments abans d’arrancar el ple de Les Corts Valencianes. “Estem contents. Ha imperat la llibertat, la baixada d’impostos, la responsabilitat i el sentit que tenen els més desfavorits en un moment tan difícil com la pandèmia”.

La portaveu adjunta ha mostrat el seu suport i “afecte” a Ayuso. A més, ha confirmat que tant ella com la líder del PPCV, Isabel Bonig, van felicitar anit la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Ortiz confia que els resultats madrilenys arriben a la Comunitat Valenciana en els comicis de 2023. No obstant això, des de la bancada socialista han assenyalat que encara queden dos anys per a “reflexionar” i “reaccionar”. Així ho ha destacat el sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, qui ha admès que és “un avís per a Pedro Sánchez”.

Segons les declaracions arreplegades per Europa Press, Mata ha mostrat la seua confiança en l’estabilitat del Govern socialista. A més, assegura que en la política espanyola hi ha molta variació. Per tant, no creu que la victòria d’Ayuso es vaja a extrapolar a altres autonomies com la valenciana.

CIUTADANS FA FRONT A “UN DIA TRIST”

La injecció de moral no ha arribat per igual en Les Corts Valencianes. La patacada històrica de Ciutadans ha convertit la jornada postelectoral en “un dia trist”. La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, ha reconegut que “els resultats no van ser bons”.

Merino ha defensat la “necessitat” i “utilitat” de comptar amb un partit de centre en la política espanyola. “No s’ha sabut transmetre aqueixa política útil. Hi haurà que intentar millorar per a comunicar millor”.

La formació taronja compta actualment amb 18 diputats en Les Corts, una xifra que Merino creu que podria seguir. “No té a veure res Cs ni tampoc el PP a Madrid amb altres autonomies”, ha expressat. “En tres mesos han donat les coses més tornades que en molts anys. Queden dos anys en principi per a les següents eleccions. No em vull posar en aqueixos escenaris i em centraré en l’ara”, ha resolt.