El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat a Castelló la construcció d’una nova plataforma ferroviària d’ample internacional entre esta província i València. Estaplataforma que començarà a construir-se previsiblement en 2019, cobrirà un tram total de 62 quilòmetres on els trens podran aconseguir fins als 350 quilòmetres per hora.

De la Serna ha explicat que la nova infraestructura es realitzarà per a evitar “una saturació” a causa de la possibilitat de que augmente el tràfic. Estes declaracions s’han realitzat en un acte en el que s’han analitzat les pròximes actuacions del Corredor Mediterrani.

Segons el ministre les obres, a les que es destinarà un pressupost d’1.170 milions d’euros, es dividiran en subtramos en cas de que s’estime necessari doncs assegura que així “abans fins i tot que entre en funcionament eixa segona via amb tercer carril s’iniciaran les obres perquè hi haja capacitat suficient dins de la infraestructura”.

Amb esta infraestructura s’estima que s’estalviaria una hora de tren entre València i Barcelona, tres des de la Ciutat Comtal fins a Alacant i dos hores i mitja en el cas de Castelló amb Madrid.

El titular de Foment ha assenyalat a més que este anunci està lligat al “compromís del Ministeri per al desenvolupament de la integració ferroviària a València”.