25 años de retraso en el Corredor Mediterráneo:
Un tren Euromed de Renfe en el trayecto de Alicante a Barcelona.

2025 era el any marcat en el calendari del Govern per a arrancar amb la marxa del Corredor Mediterranila gran via ferroviària que connectarà Algesires amb el sud de França. No obstant això, el retard de les obres i la seua lenta execució posen en dubte que vaja a complir-se amb aquesta data.

“Des d’Algesires a la frontera, ni l’any 2035 estarà acabat”, declarava aquest dijous Vicente Boluda. El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) es pronunciava així minuts abans d’arrancar el 6º Acte Empresarial i Segona Revisió mèdica Semestral del Corredor Mediterrani celebrat aquesta setmana a Barcelona on va denunciar els més de 25 anys de retards que acumula la construcció.

L’empresari veu “impossible” que la infraestructura ferroviària estiga acabada en tres anys. De la mateixa manera, veu improbable que s’arribe a 2035, última data marcada pel Govern per a arrancar el Corredor.

El president d’AVE, Vicente Boluda, en la seua reivindicació pel Corredor Mediterrani.

L’AVANÇ DEL CORREDOR TRAM A TRAM

Parlant per trams sí que podrien donar-se altres dates de finalització. “Potser des de Múrcia fins a la frontera francesa està pràcticament acabat en 2026 o 2027. Però des d’Algesires, en absolut”, confessava Boluda.

Per contra, les obres de la Comunitat Valenciana anirien alguna cosa més avançades. Segons l’empresari, el tram entre Castelló i Barcelona està completat al 80%. El mateix succeeix amb les vies de València a Castelló. No obstant això, avança més lentament la infraestructura de València a Múrcia, mentre que el tram de Múrcia-Algesires seria el més perjudicat. “No crec que arribe ni al 20%”, revelava el president d’AVE.

Més de 1.500 empresaris i representants de la societat civil reunits per a reivindicar la infraestructura ferroviària.

Boluda també va llançar un crit al Govern: “el nostre país no pot esperar més”. Aquesta frase forma part del lema d’enguany per a reivindicar la construcció. “Com a país no podem permetre’ns ni un retard més. La nostra indústria, el nostre camp, les nostres exportacions, el nostre turisme, la nostra sostenibilitat i la nostra cohesió territorial el necessiten”.

VIATGES MÉS RÀPIDS I MAJOR TURISME NACIONAL

El Corredor serà una infraestructura clau en l’arc mediterrani. Amb ell quedarà unit tot el sud d’Espanya amb la costa llevantina, la qual cosa millorarà el turisme i les connexions empresarials.

Entre els seus beneficis destaquen el creixement de l’ocupació, l’augment de l’afluència de turistes, l’impuls de l’economia espanyola en general i una major mobilitat.

A més, la infraestructura viària reduirà la duració dels viatges. Ciutats tan importants com Barcelona, València, Alacant, Múrcia o Màlaga estaran connectades en quasi la meitat de temps, fins i tot més en alguns trams. Per això, s’espera que el turisme intern i els viatges de treball es multipliquen en tota la ruta.