La Comunitat Valenciana suma una decena de rebrotes que afectan a un nuevo perfil poblacional
Tirana (Albania), 09/03/2020.- A group of women look at their smart phones outside the infected section in the center hospital in Tirana, Albania, 09 March 2020.Albanian authorities have secured the infection section in the general hospitals and closed every social activities in the country after they discovered the first two cases of patients infected with Covid-19. EFE/EPA/Malton Dibra

El coronavirus continua arrasant a nivell mundial. Des que es van detectar els primers casos a la fi del 2019, la població ha experimentat canvis dràstics en les seues vides. Entre altres coses, els contagis i el confinament han sigut els protagonistes de l’anys 2020. No obstant això, flama molt l’atenció la incertesa present en cadascuna de les persones. Tots no trobem resposta en la mateixa qüestió: quan tornarem a la normalitat?

Els avanços científics auguren que en uns mesos la societat podrà disposar de les primeres dosis de les diferents vacunes que ens permeten ser immunes contra la Covid-19. Per això, aquesta setmana la directora científica de l’Organització Mundial de la Salut, Soumnya Swaminathan, ha intentat proposar una possible data per a tornar «a la vida com la coneixíem abans del coronavirus». La seua resposta és clara: “Tot depèn de la ciència”.

Les vacunes marquen el ritme de tornada a la vella normalitat, a la vida de sempre. L’OMS preveu que caldria la immunitat hauria d’arribar al 60-70% de la població per a poder atallar el coronavirus. A més, aquest procés no ha de ser un gran risc per a la salut en el planeta.

Swaminathan s’aventura a fixar el 2022 com l’inici de la recuperació de la normalitat. És a dir, la societat haurà d’esperar un any i mig per a poder reprendre els vells costums sense la necessitat de complir amb les diferents restriccions sanitàries.