Aemet: Una Dana llegará a la Comunitat a finales de esta semana
Un ciudadanos pasea por la Malvarrosa. /Efe

La Comunitat Valenciana continua en alerta amb la influència d’una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA). Aquest dimecres, l’àrea mediterrània continuarà sent la zona amb major inestabilitat i la pitjor part s’espera en el litoral.

Segons ha avançat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), durant la jornada de hui hi ha previsió de ruixats i tempestes. Aquestes podran ser localment forts o molt forts, fins i tot persistents. A més, les acumulacions d’aigua podrien superar els 100 mm. Davant aquestes xifres, no es descarten inundacions entorn del golf de València i el nord d’Alacant.

Amb les actuals previsions, Aemet ha decretat l’alerta taronja en tot el litoral de Castelló. Allí hi ha “risc important” per pluges i tempestes. Una situació similar a la que es viurà en el litoral valencià i alacantí amb alerta groga.

Al marge de les precipitacions, durant la vesprada el nivell d’emergència s’estendrà al mar. Allí s’esperen fenòmens costaners amb vents de força 7 i ones de 2 a 3 metres d’altura.

LA DANA INUNDA CARRETERES I DEIXA A BOCAIRENT SENSE LLUM

Durant la nit, Bombers de València han treballat a Dénia i Oliva on hi havia carreteres inundades. Segons les dades d’Avamet, han destacat les pluges de les comarques de la Safor, la Marina Alta i proximitats.

Fins abans de la mitjanit es van comptabilitzar 124 mm en Vilallonga; 116 en la Vall de Laguar; 110 Ondara; 100 Pedreguer; 99 Orba; 91 l’Atzúbia; i 90 Xàbia. Una mica menor van ser en Gandia (31,5); Cullera (26,6); i el Pilar de la Horadada (36).

Ja a l’interior, va resultar cridaner el cas de Bocairent. La pluja d’aquest dimarts va provocar la caiguda d’un arbre sobre una línia de mitjana tensió. Aquest incident va deixar a una quarta part dels veïns de Bocairent sense electricitat fins al migdia.

AIXÍ EVOLUCIONARÀ LA DANA EN LES PRÒXIMES JORNADES

Cara al dijous es preveu que la major inestabilitat de la DANA continue donant-se en l’àrea mediterrània i altres punts del nord-est. Les previsions apunten a precipitacions acompanyades de tempestes localment fortes o molt fortes i persistents en punts de la Comunitat Valenciana.

Les majors quantitats es registraran probablement en el nord de la Comunitat i en el sud de Catalunya. Així, matí començarà  una millora de sud a nord que s’anirà prolongant al llarg de la jornada.

A partir del divendres, amb el desplaçament de la DANA cap al nord, s’espera que es puga donar per conclòs aquest episodi de precipitacions intenses i persistents. No obstant això, durant el arrencada del cap de setmana encara es podrien produir ruixats i algunes tempestes localment fortes en punts del sud-oest i la zona centre, tendint a disminuir al llarg del dia.