precipitaciones

La província de València viurà hui la tercera jornada de temporal a causa de una DANA que afecta a la part mediterrània de la península. La primavera de 2020 dirà adéu en unes hores que s’esperen intenses a nivell meteorològic.

La Agència Estatal de Meteorologia ha activat l’alerta groga a l’interior de Castelló. Allí s’espera que descarregue la pitjor part de la DANA, també denominada gota freda, amb precipitacions de fins a 20 mm/h. Els majors ruixats es calcula que podrien arribar entre les 12 i 21 hores, temps en el qual està activa l’alerta.

En el cas de la província de València s’esperen cels nuvolosos en la primera meitat del dia. No obstant això, es registraran precipitacions disperses ocasionalment acompanyades de tempesta. A partir del migdia, creixeran núvols d’evolució diürna, amb ruixats i tempestes a l’interior. Per contra, en la resta de la província es tendirà a un cel poc nuvolós.

A més, des d’AEMET asseguren que les temperatures es mantindran avui sense canvis amb màximes de 27 a l’interior i mínimes de 15 en punts com Requena. La ciutat de València comptarà aquest divendres amb uns termòmetres més suaus situats entre els 25 i 19 graus.

PLOURÀ EL CAP DE SETMANA?

La DANA d’aquest divendres donarà pas a un cap de setmana de bon temps i calor. El dissabte s’espera cel poc nuvolós amb intervals de núvols baixos i boires al matí en el litoral. Les temperatures mínimes no viuran canvis i les màximes aniran en ascens. Es notarà més a l’interior amb termòmetres de fins a 32 graus mentre en la capital del Túria seran una mica més suaus amb fins a 27è.

El diumenge predominarà el cel poc nuvolós o buidat. Hi haurà nuvolositat d’evolució diürna a la vesprada a l’interior de Castelló que pot portar ruixats ocasionals.  No obstant això, a València i Alacant no s’esperen pluges. Les temperatures seguiran en ascens i el vent serà fluix variable amb brises marítimes.