aemet
GRAFCVA260. VALENCIA, 02/12/2019.- Un ciclista circula bajo la lluvia este lunes 2 de diciembre, en el que la previsión de AEMET para el litoral norte de Valencia pueden producirse un acumulado de lluvias de 50 litros por metro cuadrado en una hora, mientras que en el litoral sur se pueden registrar precipitaciones de cien litros en doce horas. Esta alerta naranja, que se ha puesto en marcha entre las 8 y las10 horas, estará vigente hasta las 24 horas con una probabilidad de entre el 40 y el 70 por ciento en ambos casos.- EFE/ Manuel Bruque

La Depressió Aïllada en Nivells Alts, més coneguda com DANA, ha provocat pluges de més de 80 litres per metre quadrat. Els punts més afectats per les precipitacions han sigut el nord de la província de València i Castelló.

Així, l’alerta groga continua activa en aquestes dos províncies per la pluja. En el cas d’Alacant el nivell groc afecta a la part del litoral on hi ha avís per fenòmens costaners.

Segons les dades de la Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el municipi de Benassal (Castelló) ha sigut el més afectat amb 84,8 l/m2. Per darrere se situa Catí (79,2) i Vilafranca (66,2) on la pluja ha descarregat durant la matinada.

Aemet ha anunciat per a hui un cel nuvolós amb fortes precipitacions en la meitat nord de la Comunitat Valenciana. No obstant això, s’espera que en aquesta jornada acabe l’alerta groga que només perdurarà el dimecres en el sud d’Alacant per fenòmens costaners.

Matí a més no es preveuen pluges encara que els cels continuaran coberts. No obstant això, cara a la fi de setmana s’anuncien noves precipitacions per a tota la província de València.