La DANA pone en alerta a la Comunitat Valenciana por fuertes tormentas
Imagen de la tormenta eléctrica en la zona de

La Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) continua assotant la Comunitat Valenciana. Aquest dimarts l’autonomia torna a entrar en alerta groga per precipitacions localment fortes i persistents.

Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el litoral sud de València i el litoral nord d’Alacant seran les àrees més perjudicades. En elles s’esperen precipitacions acumulades de 30 mm en una hora.

Des del Centre de Coordinació d’Emergències també s’ha emès un avís de risc meteorològic. Han establit el nivell de preemergència taronja per pluges en el sud de València i en tota la província d’Alacant. A més, han decretat el risc groc per pluges en el nord de València i de tempestes en tota la província.

AIXÍ AVANÇA LA DANA SOBRE LA COMUNITAT VALENCIANA

La jornada ha arrancat amb ruixats i tempestes en la meitat sud de la Comunitat València. La localitat alacantina de Xàbia ha sigut una de les més perjudicades en les últimes hores. Allí la pluja ha deixat fins a 54 litres per metre quadrat segons han informat des d’Avamet.

Tal com apunten les previsions, per a la vesprada s’espera que la situació millore en la meitat sud. Les precipitacions qualificades de “localment fortes” al matí, disminuiran amb l’avanç del dia i passaran a intervals nuvolosos.

No obstant això, el litoral continuarà en alerta on s’esperen ruixats ocasionalment amb tempesta que podran ser localment fortes i persistents. A més, no es descarta que s’estenguen a zones pròximes.

En la resta de la província de València hi haurà intervals nuvolosos, amb probables ruixats dispersos i ocasionals durant la segona meitat del dia. A partir del dimecres, les precipitacions tendiran a ser menys intenses que en dies anteriors, mantenint-se encara en de l’est de València.

Amb el desplaçament de la DANA cap al nord, segons es va emplenant, s’espera que a la fi de la setmana comence a remetre aquest episodi de precipitacions intenses i persistents. No obstant això, probablement durant el dijous i divendres encara es mantenen en zones de l’interior i aquest peninsulars.

>> CONSULTA EL TEMPS COMPLET <<