Anuncian cuándo entrarán las tormentas en el golfo de Valencia
18/05/2020 Las tormentas llegarán la tarde del martes al golfo de Valencia. Seis provincias estarán este martes en riesgo por oleaje, lluvia y tormentas, en una jornada con chubascos y tormentas localmente fuertes o muy fuertes en Baleares y que llegarán por la tarde al golfo de Valencia, así como temperaturas altas en Canarias, según la predicción de la Agencia Estatal de Meteorología (AEMET). ESPAÑA EUROPA COMUNIDAD VALENCIANA SOCIEDAD

La costa mediterrània està hui en alerta per tempestes, precipitacions i forts onatges. La Agència Estatal de Meteorologia porta dies anunciant l’arribada d’una DANA i serà hui quan finalment entre en el golf de València.

Encara que la pitjor part s’espera en la zona de Balears i Catalunya, la gota freda també descarregarà sobre la Comunitat Valenciana. A més, segons AEMET, no es descarta que les precipitacions aconseguisquen una intensitat forta. No obstant això, serà en la vesprada d’aquest dimarts quan inicie el seu pas.

La predicció per a hui parla d’intervals nuvolosos, més abundants a partir del matí. No obstant això, en el litoral i prelitoral hi ha probabilitat de ruixats i tempestes, sense descartar en zones interiors pròximes al litoral, sobretot de la meitat nord. A més, a última hora del dia no es descarta que les tempestes siguen localment fortes en la meitat nord.

En el cas de Castelló també s’esperen ruixats i tempestes en zones interiors pròximes al litoral. Igual que a la província de València, durant les últimes hores del dia podrien ser localment forts en la meitat nord. Una situació que es repetirà a Alacant on hi ha probabilitat de ruixats i tempestes en la zona de Dénia, Xàbia i Calp.

Respecte a les temperatures, les mínimes aniran en lleuger descens fins als 10 graus a l’interior de València i els 8 graus en punts de Castelló com Morella. En el cas de la costa, les mínimes rondaran els 17 graus. Per contra, les màximes aniran en lleuger ascens. A la província de València els termòmetres arribaran fins als 26 graus i a Alacant se situaran en els 29º.

COM EVOLUCIONARÀ EL TEMPS?

Per a el dimecres seguiran els intervals nuvolosos a València, més abundants en la meitat nord de la província. En aquesta zona seran probables els ruixats i tempestes, sobretot en el litoral. Allí no es descarta que siguen precipitacions localment fortes al matí. En el cas de la meitat sud, els ruixats seran més dispersos i menys intensos, remetent a la vesprada.

Cara al dijous hi haurà intervals nuvolosos sense descartar algun ruixat o tempesta aïllat a primeres hores. Serà ja a partir del divendres quan hi haurà una millora considerable amb nuvolositat d’evolució diürna a l’interior. A més, les temperatures aniran en ascens per a un cap de setmana que s’arribaran als 30 graus de nou.