La Comunitat Valenciana se convierte en la zona COVID más peligrosa de España
Personal sanitario en el interior de un hospital. /

El sindicat CSIF considera “totalment insuficient” els 7.300 nomenaments de personal per a cobrir torns de vacances davant l’increment de contagis. El sindicat reclama més personal a la Conselleria de Sanitat. A més, subratlla la necessitat de crear 4.500 places estructurals en Atenció Primària.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que les plantilles dels departaments de salut agafen les seues vacances entre els mesos de juliol, agost i setembre. No obstant això, es fan 7.300 nomenaments de reforç per a cobrir torns de 60.000 professionals.

CSIF he posat l’accent principalment en la falta de planificació de la Conselleria de Sanitat. Lamenta que aquest problema obligue a tancar sales d’hospitalització o paralitzar intervencions quirúrgiques no urgents. De la mateixa manera, adverteix que l’escassetat de reforços provoca que moltes places no queden cobertes i s’incremente la càrrega de treball per als professionals.

CESSAMENT DE MÉS DE 3.000 EXPERTS EN COVID

“Conselleria no ha sigut capaç de preveure i de preparar les seues plantilles per a afrontar l’increment que es veia venir de contagis amb l’augment de la presencialitat en l’atenció; l’eliminació de l’obligatorietat de màscares en exteriors; i el fet que ens trobem lluny de tenir al 70% de la població vacunada”, assenyalen.

La central sindical recalca que aqueixa absència de previsió es va plasmar el 31 de maig. Va ser llavors quan es va cessar 3.251 professionals especialitzats a combatre el coronavirus. A més, en aqueix grup hi havia personal dedicat al rastreig de casos. Per això, CSIF critica que amb la seua marxa s’han perdut recursos fonamentals en detecció del coronavirus.

El sindicat insisteix a Conselleria en un reforç immediat de personal i en una anàlisi detallada de les necessitats. Subratlla com imprescindible la creació de 11.000 places estructurals, entre primària i hospitalària, per a afrontar la demanda d’atenció sanitària. En aquesta línia avisa que “la situació s’agreujarà en un futur pròxim perquè hi haurà un 30% de jubilacions de professionals”.