Hospital de Wuhan Reuters

El jutjat social número 10 de València ha ordenat a la Conselleria de Sanitat proveir de material de protecció sanitari a tots els centres mèdics de la província de València. A més, per a això s’ha marcat un termini de 24 hores com a límit.

Així ho dictamina l’acte arreplegat per Las Provincias i que arriba després de les exigències marcades per el Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM). Aquest demandava a la Conselleria l’execució de mesures cautelars. L’objectiu no és un altre que protegir als professionals sanitaris de València exposats a la pandèmia del coronavirus.

Amb aquesta ordre, Sanitat haurà de repartir entre els centres valencians màscares, bates impermeables, ulleres de protecció, calces específica i grans contenidors de residus. Tot aquest material es considera necessari perquè es complisquen unes condicions de seguretat mínimes en els centres sanitaris. A més, asseguren que això és clau per a evitar els contagis i la conseqüent propagació del Covid-19.

Hui la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat del creixement del nombre de contagis entre aquest col·lectiu. Segons les xifres ja són 551 professionals sanitaris els malalts de coronavirus. Actualment vuit d’ells que es troben ingressats en l’UCI. Aquest mig miler de contagis se suma al total de 3.200 positius en tota la Comunitat. Hi ha 1.788 afectats a València, 1.039 a Alacant i 373 a Castelló.