Corpus

La regidora de Ciutadans (Cs) de l’Ajuntament de València Amparo Picó ha proposat que el ple del consistori valencià inste a la Generalitat Valenciana a declarar la festivitat del Corpus Christi de València, com a Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana.

“La defensa del patrimoni cultural valencià i el foment de l’oferta turística cultural valenciana prioritàries per al grup municipal Ciutadans”, ha declarat Amparo Picó, el qual ha destacat que “potenciar com es mereixen, les festivitats valencianes no suposa, únicament, posar en valor la seua essència com a festa pròpia sinó també fomentar el turisme cultural, l’ocupació i l’economia”.

“La ‘Festa Grossa’ de la Ciutat de València és una de les celebracions més antigues de la Comunitat Valenciana i d’Espanya, amb més de 700 anys d’història. La festivitat del Corpus Christi complix amb tots els requisits per a ser declarada Festa d’Interés Turístic Nacional”, ha manifestat la regidora de Ciutadans. “No obstant això, la normativa obliga que tinga, prèviament, la distinció autonòmica, durant cinc anys”, ha afegit.

L’edil Picó ha dit que amb la festivitat del Corpus, la ciutat de València, tenia un deute pendent. “Si ja al seu dia, en 2010, es va declarar Bé d’Interés Cultural (BIC) , amb la qual cosa patrimonialment estava protegida, ara plantegem la part turística, especialment, en el seu vessant cultural”, ha comentat la regidora.

“Cal recordar que el Corpus de València ha sigut, i continua sent, l’espill de nombroses celebracions de tota la Comunitat Valenciana com el de Morella, Xàtiva, Gandia, Alzira i d’altres localitats valencianes. A més, és una de les tres més importants d’Espanya junt amb les de Sevilla i Toledo”, ha explicat Amparo Picó. “És inconcebible que altres celebracions semblants d’Espanya tinguen la distinció de Festa d’Interés Turístic Nacional, i el Corpus de València no tinguera la mateixa”, ha conclòs l’edil de Cs.