Crimen de Godella: medio siglo de prisión para el padre e ingreso en un centro psiquiátrico para la madre por asesinar a sus hijos
Los padres de los niños asesinados en Godella (Valencia), Gabriel y María./ Efe

L’Audiència de València ja ha fixat la condemna dels pares de Godella acusats d’assassinar als seus dos fills. La institució judicial ha fixat una condemna de 50 anys de presó per al pare. A la mare dels xicotets, coautora dels crims, se li ha imposat una mesura d’internament en un centre psiquiàtric.

A ell se li ha declarat autor de dos delictes d’assassinat amb agreujant de parentiu. Així, se li ha imposat per cadascun d’ells 25 anys de presó, amb un límit màxim de compliment de 40 anys. Així ho arreplega el Codi Penal, juntament amb la llibertat vigilada durant 10 anys. No obstant això, la dona ha sigut absolta d’aqueixos dos mateixos delictes per la malaltia mental que pateix: esquizofrènia. No obstant això, la sentència li imposa una mesura d’internament en un centre psiquiàtric màxim de 25 anys per cadascun. Igual que el seu marit, també amb un compliment màxim de 40 anys i llibertat vigilada durant deu.

D’aquesta forma, el jutge ha modificat la situació de la dona, que es trobava a la presó preventiva per aquests fets. Per això, l’acusada abandonarà el Centre Penitenciari de Picassent. María serà traslladada a la Unitat d’Hospitalització Psiquiàtrica d’Aguts de l’Hospital La Fe de València. Allí serà examinada per a valorar el seu internament no voluntari en un centre, segons arreplega Europa Press.

La resolució estableix que els dos progenitors hauran d’indemnitzar conjunta i solidàriament amb 300.000 euros als avis paterns dels xiquets. També amb la mateixa quantia, 300.000 euros, als avis per línia maternal.

Així es va dur a terme el crim de Godella

Gabriel Salvador C. A. i a María G. M. han sigut acusats de assassinar als seus dos xicotets de 3 i 5 anys al març de 2019. Les proves presentades indiquen que van cometre el crim impulsats per les seues creences místic-religioses. Segons arreplega Europa Press, els acusats van afirmar estar convençuts de l’existència d’una secta que els perseguia. En paraules de la parella, aquest grup abusava sexualment del xiquet. Per això, els pares arribaven a realitzar vigílies nocturnes per a evitar ser atacats i que els seus fills foren segrestats.

L’home va impulsar a María, malalta d’esquizofrènia i mare de les víctimes, idees de la cultura maia i la salvació de les ànimes. Així, la nit del 13 de març de 2019 la parella va decidir que l’única manera de protegir als xicotets era sotmetre’ls a un “bany purificador”. Tot seguit, els van propinar nombrosos colps fins a matar-los amb la idea enviar-los “al més enllà” per a reencarnarse. Finalment, la parella es va desfer dels cossos enterrant-los en les proximitats de l’habitatge a Godella.

Segons arreplega la sentència del crim de Godella, els fets van ocórrer entre les 22 hores i les 4 hores. Aquests es van realitzar “de comú acord en execució de tal pla, hisenda i deixant fer l’u a l’altre”. No obstant això, l’Audiència ha assenyalat que en el moment del crim la dona va patir un brot agut d’esquizofrènia. Per això, la mare dels xicotets no comptava amb les bases psicobiológicas de la seua imputabilitat (intel·ligència i voluntat) durant l’acte. Per aquesta raó no ingressarà en la presó, però sí que serà internada en un centre psiquiàtric per a la seua recuperació.