El asesinato de Godella ya tiene culpables: los niños murieron a manos de sus padres
Los padres de los niños asesinados en Godella durante el juicio. / JORGE GIL (EUROPA PRESS)

Culpables. Així han sigut declarats els pares de Ixchel Amiel, els dos xiquets de Godella assassinats en 2019 a les mans dels seus pares. El jurat popular ha aprovat per majoria que els dos acusats van intervenir en la mort dels menors. Les proves indiquen que tant Gabriel Salvador C. A. com a María G. M. van cometre l’atroç assassinat per un impuls de les seues creences i idees místic-religioses.

El progenitor li va inculcar a María, malalta d’esquizofrènia, idees de la cultura maia i la salvació de les ànimes. Per això, en la nit del 13 de març de 2019 van sotmetre als xicotets de 3 anys i 5 mesos a un bany purificador dels seus esperits. Després d’això, els van propinar nombrosos colps fins a matar-los amb la idea enviar-los “al més enllà” per a reencarnarse. Després, la parella es va desfer dels cossos enterrant-los en les proximitats de l’habitatge a Godella.

Ara, tant Gabriel com María han sigut condemnats pel veredicte popular. El Ministeri Fiscal ha sol·licitat una pena de fins a 50 anys de presó per agreujant de parentiu per al progenitor. No obstant això, cal assenyalar que el Codi Penal únicament permet fins a 40 anys de presó.

Respecte a María, el jurat considera que no estava en condicions normals i presentava un brot d’esquizofrènia paranoide. Per tant, a causa de la seua malaltia mental ha sigut declarada com no imputable pel que no entraran en la presó. No obstant això, s’ha demanat la seua entrada en un centre psiquiàtric per a la seua recuperació.