crida

Les màximes representants de les Falles, Consuelo Llobell i Carla García, van donar començament al mes més faller de l’any sense saber el que els esperava. L’1 de març de 2020 començava amb un dia intens, en el qual comissions falleres i ciutadans esperaven amb ànsia l’inici de la Crida a les 20 hores de la vesprada.

L’entusiasme era tal, que fins i tot des de les dues de la vesprada hi havia gent esperant als peus de les Torres de Serrano per a gaudir de la primera fila de l’acte. No obstant això, l’esforç va valdre la pena, ja que el Dj Bocachico va amenitzar els moments previs a l’acte.

Entrades les 19.30 hores van arribar les falleres majors de València 2020 juntament amb les seues corts d’honor. Moment que va donar pas al començament de l’acte. La projecció en la façana de la Torres de Serrano, la música, els efectes de llums i la pirotècnia van permetre crear un ambient festiu.

Més tard, l’alcalde de València, Joan Ribó, va procedir a lliurar les claus de la ciutat de València a les màximes representants de les Falles aqueix any, les ja esmentades Consuelo Llobell i Carla García. A continuació, Carla i Consuelo van pronunciar un emotiu discurs que va acabar amb el tradicional “Ja estem en Falles”.

Finalment, l’himne regional i el d’Espanya van posar el fermall final a l’acte. Una de les dates més importants dins del calendari faller i un dels pocs esdeveniments que es van poder realitzar aquell inesperat 2020, ja que a penes pocs dies després, el 10 de març, les institucions valencianes es van veure obligades a cancel·lar tota activitat fallera a causa de la pandèmia. Fins avui, 1 de març de 2021, on la situació encara no permet trobar un horitzó que pose fi a la crítica situació sanitària que travessem.