Crida Valencia Fallas 2020
Crida Valencia Fallas 2020

Les Falles 2022 ja estan molt més prop de ser una realitat. Aquest cap de setmana València dóna el tret d’eixida a les festes amb la Crida, l’acte que anomena a tots els ciutadans a sumar-se a la celebració de les Falles.

Per a aqueixa benvinguda fallera, la ciutat comptarà amb un ampli programa d’activitats en el qual la pólvora serà la gran protagonista. El primer gran acte tindrà lloc el dissabte a la nit en la mateixa Plaça de l’Ajuntament.

A les 21.30 hores València viurà la seua primera Cordà, el gran espectacle pirotècnic de les festes de Paterna que enguany ha sigut declarat Bé d’Interès Cultural de la Comunitat Valenciana.

En total participaran 60 tiradors experts per a disparar prop de 350 quilos de pólvora. Cada tirador disposarà d’un calaix propi i estaran distribuïts per 36 llocs: 12 en el centre del recinte i 24 en la perifèria.

Cara al diumenge, les Falles inundaran els carrers de València amb una jornada plena d’actes des de primera hora del matí. A més, la capital del Túria viurà la primera mascletà de la temporada en la Plaça del Ajuntament. Com és habitual, el seu tret tindrà lloc a les 14.00 hores i encara que no hi haurà restricció d’aforament serà obligatori fer ús de màscara.

Ja a la vesprada, les Falleres Majors de València convidaran a tothom a sumar-se a les festes amb l’acte de la Crida que tindrà lloc a les Torres de Serrans i que podrà seguir-se en directe des de 7 Televalencia amb José González i Sergio Ferris.

PROGRAMA DE FALLES AQUEST CAP DE SETMANA

DISSABTE 26

  • 21:30h. Cordà en Plaza de l’Ajuntament.

DIUMENGE 27

  • 07:15h. Despertà Infantil.
  • 07:30h. Macrodespertà. Finalitzarà en la Plaça de l’Ajuntament amb un terratrèmol espectacular (Pirotècnia Valenciana).
  • 12:00h. Entrada de Bandes de Música.
  • 14:00h. Mascletà en la Plaça de l’Ajuntament.
  • 19:00h. Crida a les Torres de Serrans. En finalitzar, efecte de llum i color amb espectacle.