Les falleres majors de Torrent Carmen Raga i Leyre Gallego, acompanyades de les seues Corts d’Honor, van ser les encarregades de donar la benvinguda a les Falles de Torrent 2019 amb el tradicional acte de la Crida.

L’acte es va celebrar als voltants de la Torre de la localitat on milers de fallers, veïns i veïnes, esperaven expectants des de ben entrada la vesprada.

L’alcalde Jesús Ros, acompanyat per José Castillejo, president de la Junta Local Fallera, va convidar als fallers i falleres a gaudir de la festa de les falles, i va recordar a tots que Torrent és un poble obert i després va lliurar les claus de la ciutat tant a Carmen com a Leyre.

Després va ser el moment que les Falleres Majors de Torrent donaren el tret d’eixida a les festes josefines i es van dirigir a tot el públic assistent, sense oblidar-se d’una part fonamental de la festa com són totes les comissions de Torrent, i el gran treball que realitzen durant tot l’any per a fer la festa fallera més gran si cap.

Després de la crida de les Falleres Majors es va donar pas a l’espectacle visual de mapping projectat al Mur de la Torre que va sorprendre el públic assistent.

El castell de focs artificials va ser l’encarregat de tancar l’acte, juntament amb els himnes de Torrent i de la Comunitat Valenciana, amb els quals es va anunciar definitivament que Torrent ja està en falles.

L’activitat festera va continuar el diumenge amb la Cavalcada del Ninot Infantil on xiquets i xiquetes de totes la comissions falleres van desfilar des de les 10.30 h per l’avinguda al Vedat, des de la font de les Granotes fins a arribar al parc infantil Corts Valencianes. Amb música, espectacle, disfresses, enginy i gràcia els participants van fer gaudir al públic assistent.

Albal dóna la benvinguda a les Falles 2019 amb la Crida