A les 19 hores del dissabte, les Falleres Majors Paula Muñoz i Anna Duato van donar la benvinguda a les Falles 2019 amb el tradicional acte de la Crida. Les falleres majors van estar acompanyades per la Junta Local Fallera, les seues Corts d’Honor, i per les set comissions del municipi. A més van estar abrigallades pel centenar de fallers de la localitat de l´Horta Sud que no van voler faltar a la cita mes important del calendari faller.

L’alcalde, Ramón Marí, al costat de la corporació, entre els quals es trobava el President de la Junta Local, Sergio Burguete, van acompanyar a les màximes exponents de les festes en un dels seus dies més importants i els van lliurar les claus de la ciutat.

Un espectacle de llum i so dona pas als discursos de les falleres majors que es van dirigir a tot el poble, destacant la importància de tots els elements que compossen la festa fallera, especialment de les falleres i fallers que són els encarregats de fer en el festa gran.

Un castell de focs artificials va posar fi a l’acte i va preparar als albalencs per a viure la festa fallera amb molta intensitat.

Abans de la Crida, Albal –va presentar en un acte oficial el cartell de les Falles d’Albal. Es va celebrar el divendres, en el saló de plens, amb la presència de tota la comunitat fallera local que va rebre un cartell per als seus casals i una xapa per als seus fallers amb el lema de les festes d’enguany, «Encén la flama de la Igualtat» i que lluiran aquests dies en els seus blusons.

El cartell oficial està protagonitzat per la imatge d’una dona vestida de valenciana que convida a la igualtat, crida que llança enguany l’Ajuntament.

Així van donar la benvinguda a les falles Sara Larrazabal i Marina Civera