adaptat

Els membres de l’organització de la Creu Roja Espanyola fan un balanç de la seua labor a través dels punts de bany adaptat en tota la Comunitat Valenciana amb una demostració a la Platja de El Cabanyal (València). 

Així doncs, un total de 4.661 persones amb mobilitat reduïda han sigut assistides fins a este moment en els punts accessibles de Creu Roja a la ciutat durant la campanya estival.

A aquest esdeveniment no han pogut faltar, la vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i el vicepresident de Creu Roja a la Comunitat Valenciana, Francisco Galvañ. 

A les 11:30 hores arrancava aquesta sessió en la qual es posaven en pràctica les habilitats dels socorristes i mostraven a personalitats polítiques i mitjans de comunicació les tècniques per realçar el bany amb persones amb mobilitat reduïda.

L’alcalde ha valorat l’ajuda de Creu Roja «per aconseguir una cosa, com anar a la platja a prendre el bany, que és normal per a la majoria de la població». «Este és el sentit de la iniciativa», ha afirmat, «que, com a ciutadanes i ciutadans, totes les persones tenim el mateix dret a les vacances i a anar a la platja, per damunt de qualsevol altra consideració».

adaptado

Segons dades de la matexia organització, Creu Roja compta amb 28 Punts Accessibles a la Comunitat Valenciana, 5 dels quals se situen a la ciutat de València, per facilitar el bany a la mar a persones amb mobilitat reduïda.

La campanya d’assistència al bany va arrancar el passat 11 de juny i s’allargarà fins a les primeres setmanes de setembre. L’objectiu és afavorir que tota la ciutadania puga gaudir de les platges de la ciutat. Per a això, els punts accessibles estan dotats de cadires amfíbies, grues de mobilització i elements de flotació necessaris, com ara crosses flotadores i jupetins salvavides.