Creu Roja
Creu Roja ja ha albergat a 326 persones procedents de Llutxent i de les poblacions veïnes que s’han vist afectades per l’incendi declarat aquest dilluns.

Així mateix, manté hui oberts 3 albergs dels 6 que es van habilitar ahir per a acollir als veïns evacuats. Els albergs que es mantenen oberts se situen en l’edifici Baladre i el Centre Cultural Coreja (aquests dos a Gandia) i a Barx, i en ells han pernoctat un total de 158 persones.

L’evolució dels fronts del foc, així com altres circumstàncies, va obligar durant la vesprada d’ahir a modificar els punts d’acolliment, en la seua majoria situats a Gandia i els seus voltants, procedint-se al tancament dels albergs en Pavelló Raval, en Roig de Corella i en Esclaves. De la mateixa manera, el foc va mobilitzar a 3 Equips de Resposta Immediata en Emergències en Alberg, Atenció Psicosocial i Comunicacions i Sensibilització i Informació de Creu Roja Joventut.

Font: Consorci provincial de bombers de València
El president autonòmic de Creu Roja a la Comunitat Valenciana, Francisco Javier Gimeno, va posar en relleu el “esforç dels 3 equips de resposta immediata en emergències mobilitzats” a aquest efecte (Alberg, Psicosocial i Comunicacions), i “la bona coordinació amb tots els equips intervinents” en les tasques d’evacuació dels veïns afectats.

En ells més de mig centenar de voluntaris es troben en rotació per torns, així com tècnics de la Institució humanitària, han atès de moment a 326 persones que esperen poder tornar a les seues cases, proveint-les de tota ajuda que precisen.

Entre les persones evacuades es comptabilitzen 39 menors d’edat, alguns dels quals estan sent atesos per l’ESIE de Creu Roja Joventut.

Creu Roja manté activat en el seu dispositiu parteix de la seua flota de vehicles d’intervenció ràpida i ambulàncies de suport vital bàsic (SVB) i suport vital avançat (SVA), així com un Centre Mòbil de Coordinació en el Lloc de Comandament Avançat (PMA) en Lluxent, des del qual es controlen les tasques d’extinció en curs.