Fuset

Félix Crespo: “Fuset reconeix públicament que és incapaç i no mostra voluntat de defensar a les Falles declarades Patrimoni de la Humanitat i al col·lectiu faller davant la falta de respecte, atacs i burles d’agents externs”.

“El president de Junta Central Fallera mira a un altre costat i deixa venuda (traeix) a la Festa al no deixar constància pública de la repulsa més absoluta davant els insultants i vergonyants comportaments del presentador de la cadena televisiva Telecinco i no exigir una rectificació pública immediata”.

“Si insultant, bascós i irrespectuós va ser el comportament del presentador, no existeixen qualificatius per a definir la resposta del regidor del tripartit, desviant l’atenció i no assumint la seua responsabilitat”.

“Trenta dies després de l’escrit de sol·licitud i queixa presentat per una ciutadana a tots els grups municipals de l’Ajuntament, ningú a excepció del PP, s’ha dirigit a la veïna per a conèixer les seues peticions. Especialment no ha sigut atesa per ningú del tripartit que és qui té la competència i responsabilitat com a govern, per a exigir o donar una solució al que requereix la ciutadana”.

El greuge i la falta de respecte que han patit els indumentaristes i el seu treball, com a element principal que formava part de l’expedient que es va presentar a la UNESCO, no ha merescut que Fuset els defense davant una ridiculització de la nostra històrica indumentària valenciana.

El regidor del Grup Municipal Popular, Félix Crespo, ha denunciat l’actitud en les respostes del regidor i president de Junta Central Fallera, Fuset, després de realitzar en la passada Comissió de Desenvolupament Humà prèvia al Ple, unes preguntes relacionades amb una queixa que va dirigir per escrit una ciutadana el passat 25 d’abril, a aquest grup municipal, i ens consta que també a la resta de grups municipals, així com al Secretari General de Junta Central Fallera en relació amb l’aparició el 17 de març del presentador Jorge Javier Vázquez (natural de Badalona) en el Programa “Salva’m” de Telecinco, vestit amb un vestit que per res tenia a veure amb la indumentària tradicional valenciana, ofenent a valencians i a la nostra festa de manera molt greu.

El regidor de tripartit Fuset, en la contestació indica que, “contestar per aquest assumpte a la queixa de la ciutadana no és una prioritat en les situacions a corregir dins de l’àmbit de les Falles”. En un altre punt es arroga la capacitat de definir i justificar el succés com “una performance”, a la qual mai va definir així el propi presentador en el transcurs del programa. “Com anem a demanar o exigir que uns altres promocionen, respecten i defensen la nostra festa, quan el màxim responsable al menor gest de falta de respecte i insult extern s’inhibeix i no és capaç ni mostra voluntat de defensar a les Falles. També contesta Fuset que ell “no té la competència sobre els continguts del programa”, al que caldria preguntar-li al regidor Fuset, qui li ha preguntat o exigit alguna cosa en aqueix sentit?. “Per a emetre aqueixa contestació millor que no haguera escrit gens, perquè ha evidenciat de manera molt gràfica la seua actitud i ha expressat en negre sobre blanc el que para vostè representen les Falles i els fallers i falleres”, ha manifestat Crespo.

L’edil popular ha indicat que les contestacions del regidor Fuset ho retraten una vegada més, ja que es comprova la gravetat de les mateixes, el menyspreu, la mala educació, el ninguneo com a tret de prepotència i autoritarisme molt habitual en les respostes a les Comissions prèvies al Ple i fins i tot en les del propi Ple.

El presentador va començar el programa anunciant que una convidada s’anava a “vestir de fallera”, i “el vestit és preciós però fa por, i si la convidada no li’l posa m’ho pose jo, estic disposat en homenatge a València, a fer una part del programa amb el vestit de fallera (aplaudiments), quan jo efectivament també sóc patrimoni de la humanitat”.

La convidada al programa a la qual se li va proposar vestir-se de valenciana va comentar “després de tot el que m’heu disfressat, a mi no m’importa disfressar-me de fallera” i ella mateixa li comenta al presentador “no portes els monyos ni açò” (fent el gest amb la mà referint-se a la pinta).

En les diferents xarxes socials com Twitter, Facebook i Instagram, des dels perfils oficials de la cadena i del presentador van continuar enviant missatges insultants i de falta de respecte cap al món de les Falles i col·lectiu faller, com: “No venem fum si la convidada no es posa el vestit de fallera li’l posa el presentador per València! (foto mostrant el vestit), Nosaltres ja tenim Fallera Major, Olé Jorge Javier! (acompanya foto vestit amb vestit)”, en el seu Instagram el propi presentador escriu “Senyor Pirotècnic, pot començar la mascletà. #falles #falles2017 #amuntvalencia”. Rebent milers de comentaris de valencians indignats i molests pel denigrant i falta de respecte de la situació.

Crespo ha exigit a Fuset que “demane disculpes, per la responsabilitat que no ha assumit, als indumentaristes, a la dona valenciana i fallera i al col·lectiu faller per no haver estat a l’altura del que s’espera del màxim responsable de vetlar per la defensa del nostre Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat i dels seus elements fonamentals que van ser decisius i van aconseguir tan anhelat reconeixement”.