Arribar amb cotxe a València durant aquesta setmana fallera serà prou complicat perquè hi ha 239 carpes repartides per tota la ciutat i més de 300 monuments als carrers. Des de l’Ajuntament de València recorden que del 16 de març a les 15 h fins al 20 a les 04 de la matinada està prohibida la circulació en tota la zona interior del perímetre format per la marginal dreta de l’antic llit del riu Túria, des del Pont de les Glòries Valencianes fins a la plaça d’Amèrica, i les Grans Vies, incloent la plaça d’Espanya i els passos inferiors de Concha. Els únics que podran circular són els autobusos urbans, taxis, vehicles de servei públic, vehicles oficials autoritzats, vehicles d’emergències i residents.

Des del Centre de Tràfic de València ressalten que quan les necessitats de mobilitat ho aconsellin, es podrà restringir el tràfic per les avingudes Pérez Galdós, Giorgeta, Peris i Valero, així com el pas inferior de Pio XII. També ens aconsellen aparcar el cotxe fora dels perímetres restringits al trànsit i accedir a la ciutat per autobús o Metre. A continuació detallem pàrquings connectats amb transport públic, per accedir a la ciutat amb major comoditat.

Des de la V-21
Si s’accedeix des de la carretera de Castelló o Barcelona, recomanem deixar el vehicle a la zona del Campus de Tarongers i la Universitat Politècnica. No obstant això, també hi ha l’opció d’estacionar al pàrquing Martí Grajales-Comprat del Cabanyal (proper a l’estació del Cabanyal), al de J.J. Dómine (a la plaça de l’Armada Espanyola amb l’avinguda del Port), al de Viñes (a Eugènia Viñes amb el Passeig de Neptú) o al de Vés-los i Vents, i d’aquí desplaçar-se amb metro des de la parada de la Serradora o amb EMT. Altres aparcaments són el de Prevalgut Reig amb avinguda Catalunya; el de Xile amb l’avinguda d’Aragó o el de Sever Ochoa proper als Jardins dels Vivers, a pesar que solen ocupar-se amb major rapidesa.

Des de la V-31
Si voleu entrar a València des d’Alacant i Pista de Silla, el millor serà deixar el vehicle a l’entorn de l’avinguda dels Germans Maristas i d’Antonio Ferrandis. D’altra banda, està l’opció del pàrquing del Dr. Waksman –molt proper a la plaça Manuel Sanchis Guarner i a Russafa-, a pesar que també se sol ocupar amb rapidesa.

Des de la A-3
La zona habilitada és la que envolta Tres Forques, Tres Creus i Campos Crespo. El pàrquing disponible és el de l’Hospital General, a l’avinguda de Tres Creus.

Des de la CV-35
Des de la Pista d’Ademús, és recomanable la zona entre l’avinguda del Maestro Rodrigo, avinguda de Burjassot i els carrers de Menéndez Pidal i de Tirso de Molina. Quant als pàrquings, hi ha el de Godelleta-Pio XII i també a Pio Baroja es troba el pàrquing del Parc de Capçalera.

Horaris de l’Ofrena de Falles 2018