Completar l’Espanya radial i aconseguir la doble plataforma d’ample internacional d’Algesires a França és el repte del Corredor Mediterrani. L’Associació Valenciana d’Empresaris ha presentat hui els resultats de la segona revisió semestral d’esta infraestructura.

L’acte que ha tingut lloc en La Encina ha coincidit amb l’aniversari de la posada en marxa del canal Corredor Mediterrani. Una eina que ha servit per a accelerar unes obres que han aconseguit avançar però a un ritme més lent del desitjat.

Respecte als avanços d’este semestre, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha alertat de “l’absoluta lentitud” en l’execució encara que també ha ressaltat “el favorable” canvi d’actitud de Foment. Puig també ha instat al Ministeri a contemplar les obres pendents del Corredor en els Pressupostos Generals de l’Estat, assegurant que és una infraestructura “fonamental” per a tot l’arc mediterrani.

Des d’AVE han assegurat que 2018 serà un any clau per al Corredor Mediterrani. D’una banda, tots els trams que a dia de hui estan en estudi hauran de passar a fase d’obra o licitació. D’altra banda, es reforçaran els missatges reivindicatius i es treballarà perquè la doble plataforma en ample internacional siga prompte una realitat.