,Ximo Puig, Vicente Boluda, Juan Roig y Arcadi España en el acto en defensa del Corredor Mediterráneo. EFE/MORELL
GRAFCVA212. ELCHE (ALICANTE), 28/11/2019.- El President de la Generalitat Valenciana,Ximo Puig,con el Presidente de AVE,Vicente Boluda,el Presidente de Mercadona,Juan Roig,y el Conseller de Política Territorial,Arcadi España, en el acto en defensa del Corredor Mediterráneo organizado por la Asociación Valenciana de Empesarios que ha contado con más de 1.000 empresarios de todas las comunidades autónomas por las que discurre el trazado.EFE/MORELL

La defensa del Corredor Mediterrani ha reunit a Elx a 1.500 empresaris i representants de la societat civil del conjunt d’Espanya en l’Acte Empresarial i Segon Revisió mèdica Semestral de 2019 de les obres on s’ha reclamat a les autoritats públiques major celeritat per a culminar en 2025.

L’acte ha fet balanç del projecte i ha analitzat l’estat de les obres tram a tram i els beneficis del Corredor Mediterrani; major ocupació, augment de l’afluència de turistes, impuls de l’economia espanyola en general i una major mobilitat, entre altres.

El president d’AVE, Vicente Boluda, ha explicat que cal treballar per a evitar que les obres es retarden a l’horitzó de 2030 “perquè estem convençuts que el Corredor generarà ocupació i farà d’Espanya un país més connectat i amb major igualtat d’oportunitats”.

Per part seua, el president de Pro-AVE, Federico Félix, ha manifestat que “no pot ser que alguns dels principals ports d’aquest país no estiguen connectats amb Europa amb una línia específica per a les mercaderies”. La importància de posar en marxa aquesta infraestructura s’ha posat de manifest amb l’exemple aportat per Félix, explicant que “gràcies al Corredor Mediterrani, s’estalviaria en transport als agricultors”.

El president d’AVE Vicente Boluda i el secretari d’Estat d’Infraestructures Pedro Saura en l’acte en defensa del Corredor Mediterrani amb Mónica Carrillo de moderadora.

Saura: “El compromís del Govern és inqüestionable”

El secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, ha assegurat que el compromís del Govern és inqüestionable respecte al Corredor Mediterrani. A més, ha detallat que aquest Govern ha destinat quasi 2000 milions d’euros al Corredor Mediterrani el que suposa que 13 de cada 100 euros licitats s’ha destinat a aquest.

Per al secretari d’Estat el següent i important fita serà que, en les pròximes setmanes, es posarà en servei la Variant de Vandellòs, que permetrà reduir mitja hora els temps de connexió entre València i Barcelona.

El secretari d’Estat ha conclòs posant en valor el Corredor Mediterrani com a peça clau dins de la planificació ferroviària, la tramitació sectorial de la qual i ambiental es començarà a realitzar l’any que ve.

Viatjar en la meitat de temps

El Corredor del Mediterrani reduirà els temps de viatge entre ciutats tan importants com Barcelona, València, Alacant, Múrcia, Almeria, Màlaga o Algesires a quasi la meitat i fins i tot més en alguns trams. El turisme intern, els viatges de cap de setmana i els viatges de treball es multiplicaran en tota la ruta.