Paula Martínez es troba a Milà fent una estada en un hospital de la ciutat, l’alerta per coronavirus li ha fet avançar el seu vol de retorn a València. Aquesta valenciana a Milà té por que, davant l’elevat nombre de casos, les autoritats decidisquen tancar el país i es quede atrapada pel coronavirus a Itàlia.

Paula relata la crisi que s’està vivint a Milà pel coronavirus. Ens descriu una ciutat de carrers deserts i supermercats desabastits, la por ha fet romandre a les seues cases a tota la població. Fins i tot han arribat rumors que no hi ha màscares disponibles en les farmàcies.

En el centre hospitalari on treballa també s’ha notat l’alerta. Fins a aquest mateix dilluns no els havien enviat un protocol que seguir davant casos de coronavirus. Si els han repartit material preventiu com a màscara però ha notat cert caos en com s’ha organitzat la resposta davant el coronavirus.

Per a aquesta mèdic valenciana el que ha ocorregut és que ens enfrontem a un virus que es transmet sense que el pacient tinga símptomes el que complica el control dels possibles contagiats per part de les autoritats sanitàries.

Li preguntem si té por d’haver-se contagiat, ens respon que no, l’única cosa que el preocupa és no poder eixir d’Itàlia i no poder continuar amb els seus plans de vida.

Set víctimes a Itàlia

Un total de 283 persones han donat positiu a les proves de COVID-19 a Itàlia, set han mort i una persona s’ha curat, segons les dades de contagi fets públics per les autoritats locals

Les dades presentades han constatat que el contagi del virus s’ha estès a altres dues regions (Toscana i Sicília) a més de la presència ja rellevada en Lombardía, Vènet, Emilia Romaña, Piemont i Lazio i hi ha hagut 54 persones infectades més respecte a l’últim part.

Les autoritats italianes estan treballant en les últimes hores en mesures extraordinàries per a afrontar aquesta epidèmia. Ara mateix està prohibida la realització d’esdeveniments públics en almenys 10 municipis, També romanen aïllades prop de 50.000 persones que no poden ni entrar ni eixir dels seus domicilis.