La vicealcaldessa de València i la regidora de Desenvolupament Econòmic presenten als agents econòmics de la ciutat mesures per a fer front a la crisi del Coronavirus.

Sandra Gómez ha enunciat que les actuacions estan dirigides a “fer front a una situació excepcional en la qual les persones autònomes, les petites i mitjanes empreses i treballadors necessiten que l’administració prenga la iniciativa”.

D’aquesta manera, les mesures que proposen són, en primer lloc, “incrementar i reorientar les línies existents de Desenvolupament Econòmic cap a un pla d’estimule i ajuda als sectors afectats. (1M + increment)”

També, ha indicat Gómez “Destinar els recursos del Fons de Cooperació Municipal a inversions amb l’objectiu de reactivar els sectors productius”. Una quantitat que la vicealcaldessa ha situat en “al voltant de 2 milions d’euros”.

En tercer lloc, ha anunciat que es crearà “la Oficina RE-ACTIVA VALÈNCIA contra els efectes del COVID-19”. Sobre aquest tema, la regidora de Desenvolupament Econòmic ha precisat que en “col·laboració amb la CEV, l’ajuntament habilitarà des de València Activa un servei de coordinació i ajuda a les empreses de la ciutat per a acollir-se a les línies de crèdit i capital de l’IVF i de l’ICO”.

Bernabé ha precisat que al costat del servei d’hisenda “s’habilitarà un espai d’assessorament per a informar sobre les bonificacions, ajornaments i fraccionaments d’obligacions tributàries pròpies i d’altres administracions, així com de les bonificacions de la seguretat social aprovades pel Govern d’Espanya”.

De la mateixa manera, ha explicat que es realitzarà “un acompanyament en la consecució d’ajudes e implementació del teletreball a la ciutat de València”.