coronavirus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat aquest matí del creixement del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Segons les dades proporcionades pel cap del Consell, actualment hi ha 92 persones contagiades. D’aquestes, hi ha un total de 22 casos hospitalitzats i 40 es recuperen en bon estat en les seues llars. A més, 30 són els majors de la residència de Torrent on aquesta setmana es va detectar un brot.

D’aquestes 92 persones amb coronavirus 67 pertanyen a la província de València, 22 a Alacant i 3 en Castelló. A aquests casos actius se li suma un mort al qual se li va detectar el coronavirus en unes proves post mortem.

A més, Puig ha recordat que hi ha 103 professionals sanitaris en aïllament preventiu en haver estat en contacte amb persones infectades per coronavirus.

“Estem parlant de 92 pacients actius amb coronavirus dins dels més de 2.200 casos i 55 morts comptabilitzats fins ahir a Espanya”, ha explicat.”Estem preparats per a afrontar qualsevol escenari que es puga produir, la Comunitat està en una fase de contenció, els protocols estan donant resultat”.

NOVES MESURES DE PREVENCIÓ

Segons les xifres, en la Comunitat Valenciana hi ha 1,8 infectats per cada 100.000 habitants. Unes dades molt allunyades del més de miler de casos que s’han registrat a Madrid. Malgrat això, des de la Generalitat s’ha anunciat una nova bateria de mesures de prevenció:

  1. Pla per a incorporar a 846 professionals sanitaris de tots els àmbits i categories professionals que reforçaran les necessitats assistencials. El Pla és ampliable al personal que siga necessari.
  2. Pla d’ampliació de llits hospitalaris i de noves necessitats organitzatives en cada centre hospitalari. Ara mateix no hi ha cap problema d’ingressos hospitalaris, però es treballa pensant en tots els escenaris de futur.
  3. Programació de les eventualitats presents i futures per a planificar les necessitats respecte al material sanitari, tant per a hospitals com per a residències.
  4. S’han suspès les lliurances i vacances del personal sanitari per a assegurar la seua disponibilitat en cas de necessitat.
  5. S’han duplicat el nombre de persones destinades a atendre el telèfon de consulta sobre el coronavirus. És el 900 300 555, que, a més de donar informació també oferirà un test en línia perquè la ciutadania puga valorar el seu estat de salut.
  6. Cancel·lació de la participació del personal sanitari en els congressos, seminaris o cursos, d’acord amb les organitzacions professionals.
  7. Suspensió de pràctiques formatives de l’alumnat que cursa graus en Ciències de la Salut.
  8. Suspensió de viatges d’oci o culturals organitzats per centres educatius, associacions o entitats culturals dins o fora de la Comunitat Valenciana.
  9. Anul·lació dels programes d’intercanvi de professorat en tots els nivells educatius.
  10. Tancament dels Centres Especialitzats d’Atenció a Majors, clubs socials de jubilats, llars del pensionista o similars.
  11. Posada en marxa d’un número de telèfon per als ajuntaments per a donar resposta a consultes de tipus administratiu no sanitari.