coronavirus valencianitas
Imagen de los aficionados del Valencia CF en Milán extraída del twitter oficial de l'Agrupació de Penyes Valencianistes

Davant el elevat número de contagiats a Itàlia per coronavirus, la direcció general de Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha publicat una sèrie de recomanacions que han de seguir aquells que hagen estat a Itàlia en els últims dies.

Concretament es tracta de recomanacions per a viatgers procedents de les regions de Lombardía i Vènet. Aquestes són les següents:

Si en els 14 dies següents després de la seua arribada a Espanya:
Té un bon estat de salut:

    • Pot continuar realitzant una vida normal en família, amb amics i en l’àmbit escolar i laboral
    • Es recomana observar el seu propi estat de salut davant la possible aparició d’algun dels següents símptomes: febre, tos o sensació de falta d’aire.
    • Com en totes les malalties de transmissió respiratòria, es recomana adoptar mesures d’higiene habituals, com cobrir-se nas i boca en tossir o esternudar, usar mocadors de paper d’un sol ús i realitzar una freqüent rentada de mans.
Desenvolupa símptomes respiratoris com a tos, febre o sensació de falta d’aire:

    • Es recomana romandre en la seua residència habitual i evitar el contacte estret amb altres persones, mantenint una distància superior a 1 metre.
    • Contacte telefònicament amb un servei mèdic a través del 112, informant dels antecedents del seu viatge i els símptomes que presente perquè puguen realitzar una valoració.

 

L’atenció posada en els afeccionats del València CF

Salut Pública ha preparat una documentació informativa i que es distribuirà als diferents grups que han viatjat recentment a Milà, en concret els afeccionats del València CF i aquelles associacions i empresaris que s’han desplaçat a la Fira de Milà.

Segons ha indicat la subdirectora general d’Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha “ja tenim el llistat de totes les associacions empresarials, fins i tot de l’agència de viatges que ha portat tota la coordinació de totes les persones de la zona sud d’Alacant que han anat a la Fira. A través d’aquestes associacions i a través de l’agència de viatge els farem arribar la informació”.

Tranquil·litat a la població

Des de direcció general de Salut Pública de la Generalitat Valenciana inisten en què el risc de propagació del coronavirus, Covid-19, en la Comunitat Valenciana continua sent sota avui dia.

Segons ha manifestat la subdirectora general d’Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha “la població valenciana no ha d’alarmar-se i des de Salut Pública s’està treballant estretament en col·laboració amb la direcció general d’Assistència Sanitària, tots els departaments de Salut i la resta de Comunitats Autònomes, coordinats pel Ministeri de Sanitat”.

Reunió amb les autonomies

Com ha anunciat aquest migdia el Ministre de Sanitat, demà es reunirà de forma extraordinària el Consell Interterritorial per a, si és necessari,  adoptar noves mesures preventives enfront del coronavirus.