Varias personas se desplazan con mascarillas por miedo a contagio del coronavirus. / EFE: Mauricio Dueñas
Varias personas se desplazan con mascarillas por miedo a contagio del coronavirus. / EFE: Mauricio Dueñas

El nombre de casos detectats per coronavirus en la Comunitat Valenciana continua creixent de forma exponencial, de 40 nous casos s’ha passat a més de 200 en les últimes hores, per la qual cosa els casos de coronavirus s’han multiplicat per 5.

Segons les últimes dades facilitades per la consellera de Sanitat del govern valencià s’han detectat 216 nous casos de coronavirus en les últimes hores, la qual cosa incrementa fins als 403 el nombre de positius actiu en aquests moments en la Comunitat Valenciana. A més ja són 4 els morts després de l’última mort registrada en aquesta jornada.

Avui s’ha de lamentar una nova mort per coronavirus, es tracta d’una dona 75 anys que estava ingressada i patia patologia prèvia, i que es tracta d’un cas importat.  Amb aquesta nova víctima s’eleva a 4 el numere de morts totals en la Comunitat.

En referència als nous casos, 18 s’han detectat a Castelló, 94 a Alacant i 104 a València. El augment de casos a la província d’Alacant, segons apunten els propis tècnics, podria deure’s a un augment dels turistes que han arribat a la zona alacantina provinent d’altres zones

La consellera ha alertat que hem canviat d’escenerio i s’està entrant en una altra fase de transmissió comunitària sostinguda.

Respecte a les proves negatives realitzades són 3.255 en aquests moments. La consellera de Sanitat també ha informat del nombre de trucades rebudes en el telèfon 900, que ja ha atès en aquests moments 15.200 trucades. Així mateix ha anunciat que, a partir de demà, aquest servei passarà de 12 a 20 locutors. Finalment ha informat que 1 milió 400.000 persones han realitzat el autotest online de la Conselleria de Sanitat.

“És el moment que ens cuidem tots”

La consellera ha afirmat que “són dies difícils i els pròxims també els seran”.  “El nostre país s’enfronte a una alerta sanitària global, les mesures preses pel Consell i Govern central són necessàries i el seu únic objectiu és contenir la propagació del virus i protegir la salut dels mes vulnerables”, ha afegit Barceló.

Així mateix ha afirmada que “La ciudadania hem d’estar a l’altura, des de les institucions no deixarem d’actuar amb una vocació de servei”. Els seus ultimes paraules s’han dirigit a agrair el treball als sanitaris i tots aquells treballadors de farmàcies i supermercats, entre altres col·lectius.