coronavirus Madrid

L’evolució del coronavirus ha obliga a la Comunitat de Madrid a adoptar mesures extraordinàries, entre elles el tancament de col·legis, centres educatius, instituts i universitats. En aquest sentit més de milió i mig d’estudiants es quedaran a les seues cases a partir d’aquest dimecres, quan entraran en vigor aquestes mesures extremes, anunciades la vesprada del dimarts. Unes mesures que tindran una aplicació de 15 dies des d’11 de març.

Segons les pròpies paraules de la Presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, es tracta de «restriccions que són imprescindibles i per al que es requereix de la col·laboració de la població». En aquest sentit ha insistit Díaz Ayuso que es tracta de mesures que no han sigut fàcils de prendre però que eren les requerides per la salut pública.

Mesures extraordinàries en educació i sanitat

A partir del dimecres Madrid declara la suspensió de tota l’activitat docent presencial en tots els nivells. No hi haurà classes des de la guarderia fins a la Universitat en un període de 15 dies, per la qual cosa es tancaren tots els centres educatius de Madrid. Únicament els centres d’educació especial oferiran atenció als seus alumnes. Una vegada transcorregut aquest període de 15 dies es decidirà si es prorroga el temps d’aquestes mesures extraordinàries.

Així mateix es produeixen canvis en l’atenció hospitalàries orientades a millorar l’atenció dels pacients amb coronavirus. En aquest sentit, i com s’ha anunciat en roda de premsa, seran suspeses o retardades les cirurgies programades, les consultes externes no preferents i els ingressos programats.

També s’instal·laren unitats de suport covid-19 en els centres hospitalaris. I en el cas de l’atenció primària, els professionals atendran els pacients en els seus domicilis.

Així mateix s’ha demanat a la població de major risc, majors i amb patologies prèvies, que, si no és estrictament necessari, no isquen de les seues cases. En aquest sentit ja s’han tancat els centres d’oci de majors i romandran així en els pròxims dies.

Triplicat el nombre de casos

En les últimes 24 hores Madrid ha triplicat el nombre de casos positius per coronavirus. Segons les últimes dades actualitzades, en la Comunitat de Madrid s’han detectat 578 casos, dels quals el 5% està en ingressat UCI i la resta presenta patologies lleus. També s’ha de lamentar el defunció de 17 persones per coronavirus.

S’han realitzat proves a més de 1.000 possibles infestats

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha realitzat ja més de 1.000 proves a possibles infectats per coronavirus a la regió, des que es va conèixer la malaltia.