Las calles de Valencia se llenan de turistas tras el fin del estado de alarma
Un matrimonio pasea por Alboraya con mascarilla./ EFE

La cinquena ona continua avançant amb les xifres de contagis disparades. La Comunitat Valenciana ha sumat 3.185 nous casos de coronavirus segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat.

En aquest nou escenari de pandèmia, la província de València continua aglutinant la major taxa de contagi amb 2.057 nous positius. Molt per darrere queden la província d’Alacant (763) i Castelló (365). D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 24.525 casos actius en la Comunitat, un 5,50% del total de positius.

Les xifres de Sanitat suposen un nou increment de casos de coronavirus respecte a l’última setmana. En relació a les xifres del passat dilluns (2.855 positius), hi ha 330 casos més. Es tracta de la dada més alta d’un inici de setmana en el que va de cinquena ona, a més no es registrava una xifra així des del mes de febrer amb l’ona de contagis més virulenta de la pandèmia.

A més, les xifres també empitjoren als hospitals valencians. Actualment hi ha 527 persones ingressades, 66 d’elles en UCI. Són 95 hospitalitzats més en dos dies, una quantitat que demostra la virulència del coronavirus malgrat atacar més a la població jove per falta d’immunització.

D’altra banda, la taxa de mortalitat es manté en nivells mínims. De moment s’ha registrat una única defunció en els últims set dies, per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia s’eleva a 7.471.

NOU BROTS DE CORONAVIRUS

Respecte als brots registrats, quatre tenen 10 o més casos associats i l’origen és social en tots:

  • València: 10 casos. Origen social.
  • Villena: 10 casos. Origen social.
  • Sant Vicent del Raspeig: 12 casos. Origen social.
  • Alacant: 10 casos. Origen social.