Valencia registra un nuevo brote de coronavirus que afecta a una familia
Un grupo de personas cruza la calle Colón de Valencia en la Fase 1. / FOTO: NACHO DOCE (REUTERS).

La presència del coronavirus “s’ha estès a tota la ciutat”. Així ho ha indicat avui l’alcalde de València, Joan Ribó, durant la sessió plenària. En ella s’han proporcionat noves dades de les anàlisis de les aigües residuals de València. Aquests han mostrat la expansió de la pandèmia en la capital del Túria.

L’estudi realitzat pel Cicle Integral de l’Aigua ha indicat que el virus ja està en quasi tota València. “Fa 15 dies les dades es concentraven en tres o quatre barris. La setmana passada ja es van estendre a una zona molt àmplia. En aquests moments les dades pot ser que no donen el mateix grau d’intensitat, però sí que ens diuen que s’ha estès pràcticament a tota València“, ha declarat Ribó.

L’alcalde ha tornat a recalcar l’existència d’una correlació entre la presència del virus en les aigües fecals amb l’augment de contagis. Per això, ha assegurat que és “motiu de preocupació”.

No obstant això, sembla que la incidència del virus és inferior a l’última setmana i ha caigut un 95%. Malgrat això, en els estudis que s’han presentat fins ara s’ha declarat la presència de COVID-19 en 20 dels 24 districtes de València.

ELS BARRIS MÉS PERJUDICATS

Fa una setmana ja es va anunciar que els barris de Benimaclet, Jesús, la Saïdia, Mestalla, Patraix i la zona confrontant de Campanar i Benicalap eren els més afectats. Aquest fet va obligar a intensificar els controls policials per a garantir l’ús de màscares entre veïns. Ara s’ha conegut que aquest control ha funcionat i ha fet que millore la situació.

La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha assenyalat que les mesures preventives i de conscienciació funcionen. A més, ha anunciat que hi ha hagut una millora de la presència del coronavirus en les aigües residuals encara que s’haja estès.

Continuem detectant restes de coronavirus en tota la ciutat però la quantitat detectada ha descendit considerablement. Especialment significatiu és el descens en els barris que consideràvem prioritaris i que consoliden aqueixa tendència descendent”.

Ara són tres els districtes que més preocupen: Benicalap, Rascanya i Pla del Real. Segons han assegurat des de l’Ajuntament de València, en tots ells s’intensificarà la vigilància policial. L’objectiu és que es garantisca el correcte ús de la màscara i es complisca amb el distanciament social per a frenar la pandèmia.