La Comunitat Valenciana registra la cifra de contagios de coronavirus más baja desde la primera semana de marzo
Puerta del Hospital Clínico de Valencia.

La pandèmia del coronavirus no cessa de créixer en tota la Comunitat Valenciana. El que va començar fa unes setmanes sent uns repunts puntuals, s’ha convertit en el que molts denominen ja com la segona ona del virus.

Si fa una setmana la Comunitat Valenciana comptava amb 308 casos actius, la xifra de hui està molt allunyada. Actualment el virus ha duplicat la seua presència i ja són 709 persones contagiades en l’autonomia.

A més, aquesta xifra podria augmentar hui considerablement. Això es deu al fet que actualment Sanitat no proporciona dades durant el cap de setmana. Per tant, a última hora de la jornada de hui la xifra de contagis podria ser fins a quasi tres vegades major lloc que caldrà sumar tots els nous casos de les jornades del dissabte i diumenge.

Així va succeir la setmana passada quan del dilluns 20 al divendres 24 de juliol la Conselleria de Sanitat va notificar 510 nous casos. Una xifra que quasi va triplicar els 194 positius detectats la setmana del 13 al 17 de juliol. El dilluns es van notificar 171 contagis, una quantitat que no es va tornar a aconseguir en els dies posteriors encara que es va mantenir per damunt del mig centenar diàriament. A més, el divendres va tornar a disparar-se amb 117 nous positius. Per tant, de seguir així seria factible aconseguir els 1.000 casos actius en la Comunitat durant aquesta setmana.

QUINA ÉS LA SITUACIÓ DE LA PANDÈMIA HUI DIA?

Mancant les últimes dades de Sanitat, actualment hi ha més d’una trentena de brots actius. Els últims que es van notificar van ser en Elda (6 casos), Ribera de Cabanes (4), l’Alcora (3) i Montfort (3). Tant el d’Elda com el de Montfort guarden relació amb l’entorn laboral. Quant a l’Alcora, Sanitat va assenyalar que és un brot familiar i en el cas de Ribera de Cabanes es va indicar que té com a origen el contacte social.

Respecte als brots anteriors, el focus de Gandia continua sent el més preocupant. El divendres va sumar 30 nous positius sent ja 114 persones contagiades. Aquest rebrot originat en una discoteca ha obligat a tancar l’oci nocturn de la localitat. A més, ha obert el debat a València on l’Ajuntament vol sumar-se a aquesta iniciativa malgrat la negativa dels hostalers.

Des de l’origen de la pandèmia s’han comptabilitzat 12.451 contagis de coronavirus. Actualment queden actius el 3,52% del total amb 70 persones ingressades, 7 en l’UCI.

Respecte al nombre de víctimes mortals pràcticament no hi ha hagut variació. En les últimes dues setmanes s’ha registrat una única defunció per coronavirus. Per tant, avui dia el nombre de defuncions es manté en 1.477 persones.