Sánchez movilizará 200.000 millones de euros contra la crisis del coronavirus

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat la mobilització de 200.000 milions d’euros per a protegir a les empreses i famílies espanyoles. Aquesta mesura reforça el Pla de Xoc Econòmic de la setmana passada. L’objectiu és pal·liar l’impacte econòmic i social provocat per la crisi del coronavirus.

Després del Consell de Ministres, el líder de l’Executiu ha explicat que 117.000 milions procediran del sector públic. Quant a la quantitat restant, aquesta es completarà amb recursos privats. La finalitat és que les ajudes arriben en un espai de temps “molt curt” per a millorar l’economia espanyola.

A més, Sánchez ha assenyalat que es tracta de la mobilització econòmica més alta de la història d’Espanya. Aquesta quantitat destinada al pla d’ajudes representarà el 20% del PIB espanyol.

Sánchez ha declarat que el nou paquet de mesures “escude” tractaran de “frenar la corba descendent” de l’atur i de la producció. Això també ajudarà en el foment del teletreball ja que una part de la dotació es destinarà a la compra d’ordinadors per a empreses. L’objectiu també és donar suport a aquells treballadors amb xiquets o persones dependents que necessiten adaptar la jornada des de la seua llar.

EL PAGAMENT D’HIPOTEQUES AJORNAT

El Reial decret aprovat pel Consell de Ministres contempla a més un paquet d’ajudes a les famílies. Entre elles destaca la moratòria hipotecària de la qual podran beneficiar-se els més afectats per la crisi del coronavirus.

Aquesta acció és similar a la impulsada a Itàlia on s’ha eximit d’aquest pagament a les famílies més vulnerables. A més, el Govern prohibirà tallar els subministraments bàsics d’aigua, llum i gas a tots aquests.

16/03/2020. Pedro Sánchez preside la reunión del Gabinete del Seguimiento del Estado de Alarma a causa del coronavirus. El presidente del Go...
Pedro Sánchez presideix la reunió del Gabinet del Seguiment de l’Estat d’Alarma a causa del coronavirus.

30 MILIONS PER A INVESTIGAR LA CURA DEL CORONAVIRUS

Dins de les noves inversions, 30 milions es destinaran al desenvolupament d’una vacuna contra el coronavirus. Aquesta dotació serà per al Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Institut de Salut Carles III, responsables dels estudis contra el Covid-19 a Espanya.

Sánchez ha assenyalat que és “transcendental” trobar la “cura definitiva”. “El món està cercant la vacuna i Espanya no es pot quedar arrere”, ha declarat.

EL PIC MÉS ALT DE CONTAGIS ENCARA ESTÀ PER ARRIBAR

Respecte a l’avanç del coronavirus, el líder socialista ha declarat que encara “queden dies” per a aconseguir el pic més alt. Sánchez considera que transcorreran diverses “setmanes” fins fins que el nombre d’altes siga major al de contagis.

No obstant això, el president del Govern ha volgut llançar un missatge d’esperança. “Si tots fem una cadena de solidaritat, abans eixirem d’aquesta pandèmia, d’aquesta crisi, i els efectes socials seran menors. Si treballem amb unitat, no tinguen dubte que vencerem com més prompte millor, molt ràpid, al Covid-19”.