Varias personas se desplazan con mascarillas por miedo a contagio del coronavirus. / EFE: Mauricio Dueñas
Varias personas se desplazan con mascarillas por miedo a contagio del coronavirus. / EFE: Mauricio Dueñas

El coronavirus continua sense fre la seua expansió per Espanya. Mentres la xifra nacional ja ha superat el miler de casos, en la Comunitat Valenciana la xifra es manté amb poca variació.

Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat, en la vesprada del dilluns es van registrar quatre nous casos. Això eleva la xifra a 50 infectats en la Comunitat, 48 d’ells en actiu.

A la província de València s’han registrat tres nous casos. El primer és una dona que, encara que no està greu, està ingressada en un centre hospitalari. També s’ha detectat en un home el cas del qual és importat i es recupera en el seu domicili. I el tercer és un altre home contacte d’un positiu anterior i es recupera també en el seu domicili.

A la província d’Alacant, per part seua, s’ha detectat el cas d’un home que és un contacte d’un cas positiu anterior i que es troba en el seu domicili. Per tant, en aquests moments tenim 48 casos actius en la Comunitat Valenciana: 3 a Castelló, 29 a València i 16 a Alacant. De tots aquests casos, 16 es troben ingressats i 32 es recuperen en els seus domicilis.

LA COMUNITAT SEGUEIX EN ESCENARI 1: CONTENCIÓ

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va participar ahir en la Mesa de Coordinació així com en el Consell Interterritorial del Ministeri. Allí van traslladar les mesures que es prendran en el conjunt d’Espanya i en les zones més preocupants del coronavirus.

La consellera ha volgut destacar que “la Comunitat continua situant-se en una fase de contenció del virus. Sens dubte, Madrid, Àlaba i La Rioja estan vivint una situació excepcional que mereix mesures excepcionals. Aquest no és el cas de la Comunitat Valenciana”.