La cuarta ola empieza a coger fuerza en la Comunidad Valenciana

Les anàlisis en aigües residuals per a la detecció de coronavirus a la ciutat de València mostren que la presència del virus s’ha increment. No obstant això, les dades apunten al fet que la COVID-19 continua mantenint-se en valors moderats. Així ho ha explicat hui la regidora del Cicle Integral, Elisa Valía.

En concret, ha precisat que els registres han passat dels 3,5 milions d’Ug per litre dels mesuraments del 12 i del 19 d’octubre; fins als 9 milions d’Ug per litre de les mostres del 25 d’octubre i del 3 de novembre. Per tant, en qüestió d’unes setmanes el virus s’ha triplicat a la ciutat.

“Si bé augmenten els valors de la presència del virus en aigües residuals en tan sols una setmana, cal ressaltar que continuen sent moderats respecte als registrats en períodes com a juliol i agost o en els mesos previs a febrer”.

Valía ha apuntat que es realitzarà un seguiment per a detectar en les pròximes setmanes si hi ha un increment. Per a la regidora, les dades continuen sent “positius”. No obstant això, ha advertit que “no podem oblidar que la pandèmia no ha passat. El risc al contagi continua existint i hem de continuar extremant totes les precaucions”.

Els nivells de contagis i de persones hospitalitzades a la ciutat de València segueixen lluny de ser alarmants. Per a això ha contribuït en gran part a l’altíssim percentatge de població vacunada; el compromís del conjunt de la ciutadania amb el reeixit procés de vacunació; i els grans esforços realitzats tant en el pla col·lectiu com individual de tots. Una responsabilitat que no hem de relaxar malgrat les dades i del comprensible cansament amb la situació”, ha resolt.

Zones de la ciutat amb major taxa de coronavirus

Les zones de València amb major presència de coronavirus en aigües residuals són Ciutat Vella, Camins al Grau i El Saler. També per damunt de la mitjana es troben El Grau, La Carrasca, Campanar, Jesús i Castellar-L’Oliveral.

Per contra, atesa l’altra part de l’anàlisi, són tres les zones de València amb valors zero: Natzaret, Benimàmet i El Palmar.